Selam, Eve geldim şimdi fırına patates verdi soslu falan. Yanına ne yapsam diye düşünüyorum size sorayım dedim. Siz olsanız yanına ne yapardınız? Fırında patatesin yanına en güzel ne gider sizce?
Fırında patates çoğumuzun olmazsa olmazlarından birisidir. En sevdiğim yiyecekte bu arada fırında patatestir. Kızartma patates hem sağlıksız hemde bir süre sonra bozulmaya dönebiliyor (katılaşıyor) fırında patates ise oldukça sağlıklı ve uzun vadede tüketile bilen birşey.
Gelelim fırında patatesin yanına yakışan muhteşem yiyeceklere ;
Köfte patates
Köfte ve patatesin uyumu açıkçası bir başkadır. Fırında patatesle beraber köftede piştiği takdirde yemeğe lezzet katacağı kesin.
Patates Pilav
Patatesin yanına yakışan diğer muhteşem seçeneklerden biriside pilavdır tabi hangisi olduğu sana kalmış ister bulgur pilavı isterde pirinç pilavı her halükarda güzel. (Benim tercihim bulgur pilavından yana)
Patates Tavuk
Son önerime gelecek olursak bu kesinlikle tavuk olur. Kıyma nasıl patatese yakışıyorsa aynı şey tavuk içinde geçerli , özellikle soslu tavuksa tadından yenmez..
Tavuk köfte pilav olabilir ayrıca soğan halkası da bir alternatif evde güzel oluyor ben yakıştırıyorum ama muhtemelen o patatesler de bir güzel gömüldü 😂 afiyet olsun ☺️