Bugün kahvaltıya bir arkadaşım gelmişti yumurtaları basks birseye koyunca ani bir tepki vermişim 😂 benim kullandığım sadece yumurtaya özel bir tencerem var çünkü. Bana bu kadar takıntılı olma dedi :))) benimki de alışkanlık işte.
Yumurtayı günlük kullandığınız tencerelerde mi haşlıyorsunuz yoksa ayrı bir tencereniz var mı?
Bizde de yumurtanın haşlandığı tencere farklıdır.. Doğrusu ben de tepki veririm.. Nedeni ise; aynı düşüncede miyiz bilmiyorum ama yumurtanın dış kabuğunda bakteri var. Her ne kadar kaynayan su ile birlikte bu bakteri ölse de, yıkanan tencere de bakteri kalmasa da, benim içime sinmez doğrusu 😂
Yumurtayı eskiden teneke salça kutusunda haşlardık, sonradan çinko tabakta haşlar olduk. Çinko tabağımız genellikle günlük yoğurt tabağı olur. Teneke salça kutusunu da, bir nevi kaynatma kutusu olarak kullanırdık. Tencere kullanmıyoruz. 3 kişilik aileye tencere büyük gelir.
Yumurta için ayrı cezve bulunur. Çünkü yumurtanın poklu oluyor illa ki. Yıkasan da tam arınmıyor. Kaynadığı cezve/tencere her neyse fena halde de kokutuyor. O cezve veya tencereyi başka bir yemekte kullanmak bana uygun gelmiyor.
Yumurtanın geldiği yer düşünülürse üzerinde epey bi mikrop ve bakteri var. Elbette önce yıkanıp yumurta için ayrılmış cezve veya tenceresinde kaynatılmalı.