Merhabalar, :) Gece gece nereden gelir bu ıhlamur sevdası bilmem. Kahveden sonra en sevdiğim içecek bitki çayıdır. Ihlamur, nane limon, ada çayı... Faydası ve lezzeti beni kendime getiriyor diyebilirim. Peki siz bitki çayı tüketiyor musunuz?
Bitki çaylarından sadece ılhamur ve çok nadiren yeşil çay tüketiyorum. Ilhamur halsiz hissetiğim zaman benide kendime getiriyor.
Ihlamur, faydaları saymakla bitmeyen özellikle kışın soğuk algınlığı öksürük ve grip gibi hastalıklar sırasında tükettiğimiz yararlı bir bitkidir. Balla tüketildiği zaman ayrı bir lezzet verir.😋
Faydaları:
*Ihlamur ile yapılan araştırmalar, onun endişeyi azalttığını geceleri daha rahat uyumayı *ve sakinleşmeyi sağladığını ortaya çıkarmıştır *Grip ve nezleye iyi gelir, öksürüğü keser *İltihaplanmayı giderir *Sindirim sistemini düzenleyerek sindirimi rahatlatır *Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar *Cildi gençleştirip güzelleştirir, saçları kuvvetlendirir..
Çok sinirli ve uykusuz olduğum anlarda papatya çayı içiyorum genellikle. Sakinleştirici özelliğine pek inanmazdım fakat içtikçe gerçekten etkisini gösteriyor. Teşekkürler papatya çayı. :D
En İyi Cevaplar