Not: Fırın kullanmayı bilmiyorum 😑 ve zor bi'şey mi?
Basit
Zor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba brom, :)
Kumpir yapmak aslında çok kolay.
Ama önce sana fırını anlatmam gerekiyor, :)
Fırının bir düğmesi ısı düğmesidir bunun üzerinde dereceler yazar. Bunu sen tam 200 dereceye getireceksin.
Diğer düğmesi de üst, alt, fanlı... Ayarı bunu da çift çizgi olan yere getireceksin. :)
Sonra patatesleri önce yağlı kağıda ardından da alüminyum folyoya sarıp ortalama 30 dakika pişireceksin.
Hazırlamak için; patatesler fırındayken,
- Kaşar rendele, tereyağını çıkar... ne malzeme koymak istiyorsan o sırada hazırla.
- Ardından patatesleri çıkar soğutmadan hemen malzemelerini içerisine koy.
Olay işte bu kadar basit. :)
Çok basit önce tüm haşla sonra fırına at fışı kurusun çıtırolsun
Sonra bıçakla açıp sırasıyla önce tere yağı koyup çatalla patatesin içinde eriterekez içini
Sonra sıcağı geçmeden rendelenmiş kaşar atonları da erit sonra garnitür sucuk sosis salamkoy ketçap mayonezi de sık afiuetle ye...
Fırınının marka modelini yaz youtube'da çıkar büyük ihtimalle. İkinci bir yöntem olarak büyükçe bir tencereye su koyup içine küçük bir tencere oturtarak buharda pişirebilirsin. Kabuğu fırındakine nazaran yumuşamış olur ama iç kısmı da aynı olması gerektiği gibi olur.
Evet. Benmari usülü ile aynı
Afiyet olsun şimdiden
kumpir hiç bilmiyorum nasıl yapılıyor ama bence yaparsın. fırın olayı çok kolay. fırınına göre değişiyor ayarları. ama fırına bişey sokmadan ön ısıtmak çok önemli. ben mesela 200 c ısıtıyorum, sonra içine yemeği koyduğum zaman 170 e indiriyorum. patatesin pişmesi biraz sürebiliyor. patates varsa mesela 30 dk sonra kontrol ediyorum. çatalı batır rahat giriyorsa olmuştur. ek olarak bir parça al dene.
Cevap
2Cevap
Tost makinesi varsa borcama koy patatesleri öyle pişir.
Mikrodalga da olur ama sadece kızarmaz
Tost makinesi büyükse olur borcam sigarsa oraya anca öyle olur ama
evet derin bi borcam olcak icine patatesleri koy öyle hem kizarir piser yani
HAHAHAAH Hayır yaa neden kafa bulayım oluyor biliyorum ya😂
Kumpir yapmak için fırına gerek yokki.
Yapılır da uğraşmak gerekiyor boşver bence :)
Bende bılmıyorum kı :D
çok zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?