Bizim evde her zaman ki gibi yemekler benden sorulur. Bugün değişik bir şeyler yapayım istedim. Benim iftar menüm böyle: - Çorba;Yoğurt çorbası,- Ana yemek ve Salata; Fırında Kızarmış tavuk ve Sezonun son mevsim salatası, :) Garnitür; FAVA yaptım, #Düşünürbiri
Gözün kör olmasın kardeşim daha iş yerinden çıkamadım herhalde Son Dakika evde olurum dışarıdan söylemeyi düşünüyorum Sen de bunları yollayınca gözüm döndü Acaba ne söylesem
Malzemeler; - 250 gr bakla içi. - 1 yemek kaşığı zeytinyağı. - 1 adet Soğan (orta boy), - 1 su bardağı sıcak su, - 2 çay kaşığı limon suyu, - 1 çay kaşığı tuz, - yarım çay kaşığı şeker.
Hazırlanışı; - Bakla içimizi 1 gece boyunca ılık suda bekletiyoruz. - Zeytinyağını tenceremize alıyoruz ve bir miktar ısıtıyoruz. - Ardından soğanımızı güzelce kavuruyoruz. - Soğanlar kavrulduktan sonra bakla içimizi de bunun içerisine koyuyoruz. - Sıcak su, tuz, şeker ve limon suyumuzu da ilave ederek ortalama 50 dakika pişiriyoruz. - Pişirilen bakla içimizi robottan pürüzsüz olacak şekilde pişiriyoruz.
Covidli bireylerin oruç tutmaması söyleniyor. Haliyle bir iftar menüm yok. Henüz yemeğini yememiş birisi olarak siparişimi yazabilirim; Adana kebabı, acılı ezme, soslu biber, kebap salatası, iki sıkım çiğ köfte ve yanında kola. Ardından burma kadayıf.
Maşallah brom eline sağlık canım çekti ezogelin çorbası yemekte ne var bilmiyorum umrumda da değil çorba beni fazlasıyla tatmin etti 😄 mevsim salatası ve tatlı olarak da ıslak kek var
Ellerine sağlık canım çekti.😋 Seyahat yasağı kalkmışmıydı ya.😄 bizim menüde tavuklu birşey var kız kardeşim bir tarif görmüş onu deneyecek.😂 Beşamel soslu tavuk diyelim.
Bugün davetimde arkadaşlarım var Onlara sunacağım iftar menüm de 👩🏻🍳💕 Tom balıklı ve karışık pizza 🍕 Yaprak sarması Terbiyeli Tavuklu şehriye çorbası Mısırlı mevsim salata 🥗 Tatlıyı da onlar getirsin jdjdjd
Yemekleri annem tatlılar benden ama yinede yazıcam Sarma Pirinç pilavı Bostan salatası Meze Et sote Tavuk şiş Ciğer Kola Su Tatlı olarak Islak kek Triliçe tatlısı Elmalı kurabiye Bu kadar.