Kızartma yaparken Yağ sıcak olacak soğuk yağa atılan ürünler hem yağ çeker hemde kızartma değil haşlama olur. Fritöz kullanıyorsan termostat atmadan patatesleri atma eğer fritözün yoksa yapın sıcak, olduğunu anlamanın yöntemi elini ısla ıslak elinle yağın üstüne silkele elini yağdan çıkan su ne kadar sesli olursa yağın o, kadar, sıcak demektir😉
Bizim oranın mahsulü bu yıl berbat, Afyon patatesi kullanıyorum agria veya jelly tercih ediyorum tür olarak hem lezzetli hem yağ çekmediğünden ötürü az yağda kızarıyor, yemekleride mis gibi oluyor.
Doğrama sonrası soğuk suda yıkayın suyu süzüp tuzlayıp karıştırın, yağ iyice kızdıktan sonra atın ve dağıtın ilk 1 dk karıştırmayın 1 dk sonrası karıştırıp bırakın pişince alıp kağıt havlu üstüne çıkartın fazla yağını çeker ve çıtırcık olur.
Kızartmadan önce buzlu soğuk suda bekletirsen biraz çok daha çıtır ve güzel kızarırmış fakat sudan çıkınca kağıt havluyla kurlamayı unutma ve pişirme sonrasında tuz koymak gerekiyormuş
Ben önce İnce ince doğrayıp 1-2 dk haskiyorum sonra iyice kurutup biraz un serpiyorum buzluğa atıyorum buzluktan çıkarıp kızartıyorum aynı hazır patates gibi oluyor
Ben soyarım bir güzel süzgeçten geçirir sonra tuzlar yağımı kızartır sonra yavaş yavaş kızartırım zaten ne kadar yavaş pişiyorsa o kadar iyi kızarıyor 😁
Ne güzel görünüyor canım çekti valla 😁 çeşitli yöntemler var ama ben bu iyice kurulayıp kızartıyorum. Bence patatesin cinsi önemli ona göre güzel oluyor kızartma.
Iyice kurur ve kizarma aşamasinda tavayi sallamayi unutma. Hatta patatesleri once yumurtaya sonra una en sonda dişini galettaya batirabilirsin. Daha çitır olacak😝
Selam durarak ayakta patatese saygı duyuyorum anlıyor beni bazen konuşuyor diyorki agaa dur atma hemen ben bi kere kızartmalığım diyor.. haslanmis da ne diyor bende bilerekten bazen haslanmisa atiyorum kusuyor pezdvenk ama idare edicez 😁😁