Patatesi kızartmak en sağlıksız pişirme şekli olsa da zararlarını en aza indirmenin de birkaç yolu var.
Doğru patates kızartmak için yapılması gerekenler ise şunlar:
✨Kızartacağınız patatesleri dilimledikten sonra güzelce yıkayın ve kurulayın. Patatesleri ıslakken yağa attığınızda hem yağ patlar hem de sıcaklığı düşeceği için kızartmadan beklediğiniz performansı alamazsınız. Kuru patates daha iyi kızarır ve çıtır çıtır olur.
✨Patateslerin çıtır çıtır olması için bir başka yöntem ise patatesleri sütte bekletmektir. Yıkayıp süte yatırdığınız patateslerinizi buzdolabında birkaç saat bekletir ardından durulamadan kızartırsanız hem lezzetinin hem de kıvamının daha başarılı olduğunu görebilirsiniz.
✨Patatesin kızartırken çıtır çıtır olması için kızartma yağının sıcaklığının 180 derece olması gerekir. Bunu anlamak için yağa bir dilim patates atabilirsiniz. Patates dilimini 180 derece sıcaklıktaki yağa attığınızda 7-8 saniyede yüzeye çıkar.
✨Patates kızartılırken bilinenin aksine yağın az değil bol olması gerekir. Yağ ne kadar bol olursa patates o kadar az yağ çekecektir ve çıtır çıtır olacaktır😊
Biz kızartmayı hayatımızdan çıkardık. Patatesleri tepsinin üzerine yerleştirdiğimiz yağlı kağıda dizip biraz tuz ve yağla mıncıklayıp tek sıra halinde fırına veriyoruz kızarmış gibi oluyor. Hem daha az yağlı hem daha sağlıklı.
Patatesleri dilimledikten sonra sirkeli soguk suda bekletiyorum 15-20 dakika daha sonra iyice süzüp derin kizgin yagda kizartiyorun citir citir oluyor ve hemen yumusama yapmiyor
Pazartesi diye okudum🤦♀️ Patateslerin daha çıtır olması için salça, pulbiber karabiber gibi malzemlere bulanarak kurtarıldığını duydum. Çok çıtır oluyor. İstersen sorup öğrenebilirim malzemeleri tam
Kisik ateste uzun surede yapiyorum cok kitir kitir olmasini beklemiyorum yagini ceksin diye kizarttiktan sonra peceteye koyuyorum kalanida sabah yumurtaya koyuyorum.
Fırında.. en altına defne yaprağını kırpıp, biraz tuzlayıp baharatlayıp az zeytinyağı katıyorum. Pişmeye yakın salçalı su da koyuyorum.. hem yumuşak hem lezzetli oluyor..
En İyi Cevaplar