Okula gittiğim zamanları (çok uzak zamanlar 😥) hayal ettim bugün. Okula giderken otobüste tost ya da sandviç yerdim. Bazı insanlar tip tip bakardı. O günleri bile özledim. :( Sizce ayıp mı bu?
:D senin için çok uzak tarihse benim için kadim zamanlar olmalı :D :D :D ama tabi seni yadırgamıyorum. Toplum içinde konuşmaktan tut, oturup kalmasına, yolda yürümekten tut yemek yeme adabına kadar ailen hiç bir şey öğretmedi değil mi? Ne öğrendiysen internetten öğrendin değil mi?
Normalde yenmemesi daha iyi diğerlerinin canı isteyebilir ama diyabet varsa veya vaktinde yemen gereken bi hastalık veya rahatsızlık varsa tabiki yenir mesela sindirim şroblemide veya kısacası vaktinde yemen gerekiyosa evet yenir
Ama normalde yemek yemeyenlerin yanında yenmemeli sonra gözleri kalırsa o yicek zarar verir veya zehirde olabilir belki bilmiyom ama zarar verir yani nazar deyer bi hadis var tam nasıl bilmiyom ama peygamber efendimizin (asm) nazar haktır dedi
Evet öyle biraz ben küçükken hastalanmıştım babamla çocuk hastanesine gitmiştik o gün tost almıştı bana nasıl acele yemiştim hala aklım da otobüs son duraktaydı hareket etmemişti 😂
Niye insanlar buna ayıp gozuyle bakıyor anlamıyorum Bence gayette yenir He tabi çok kokan şeyler yememek lazım İnsanların canı çekebilir ya da kokudan rahatsız olabilir diye Ama normal ekmek arası domates peynir marul gibi bir sandwich düşünelim mesela Bunu metrobüste yemenin neresi ayıp Yurt dışında daha rahatlar bu konuda Bizde teyzeler amcalar tuhaf tuhaf bakar Ha diceksinizki göz hakkıdır alan var alamayan var Restoranların cafelerin bahçe kısımlarında hiç mi insanlar bir şey yemiyorlar Yanından geçerken görüyoruz Ya da seyyar satıcılar var sokaklarda
Tam ikisinin ortasi Cunki otobüste ya da trende cogu zaman oturma imkani bulamazsin ee oturdun diyelim otobüs ani bi fren yapsa üstüne basina dökülcek egr cok açsan yemen gerekir ama bunu devamli yolculuk aninda yapman görgüsüzlük sayilabilir ama olsun yasasin tasitta yemek yemek 😎😎😎
Ya bence ayıp değilde atistirmalik tost, poğaça falan yenir ama bunun dışında fazlada abartmamak lazim o an aç olan vardır canı çeken olur düşünsene aç bi cocuk o an sana baktı canı çekmiş insanın boğazına düğümlenir.
Ayıp diye yorum yapılmış hic ayıp degil hırsızlık yapmıyorsun acıkmıssın yemek yiyorsun ve yasın ufak o zamanlar ayıpta degil fakat ahlak olarak uygun olup olmadığı tartıaılabilir ( farklı yere cekilmesin ) ...
Sağlık problemi varsa ( diyabet vs) veya gebelik durumu varsa zaten kimsenin tepki göstereceğini veya iç geçireceğini düşünmüyorum. Aynı şey çocuklar için de geçerli. Ama onun haricindeki durumlarda çok doğru bulmuyorum ben, çünkü maddi yetersizlikten veya imkansızlıktan dolayı o yiyeceği canı çekep alamayanlar olabilir. Veya imkanı vs olsa bile otobüste olduğu için yine alamayacaktır. Göz hakkını da hesaba katarsa ve otobüsteki herkese veremeyeceğini düşünürsek de bence yenmemesi çok daha uygun