Herkese merhabalar, güzel Türkiye'min hemen hemen her şehrinin onlarca yemeği var. Erzurum'da Cağ kebabı, Adana' da Adana kebap, İzmir' de Boyoz, Eskişehir' de Çibörek ve daha onlarca şehir, yüzlerce yemeklerimiz var. (Resim şahsıma aittir :D ) Peki senin şehrinin yöresel yemeği neler? #DüşünürbiriÇibörek
Selam Yöresel mutfağımızın en popüler yiyeceği Adana kebap tabiki..
Fakat popüler olmasa da bir o kadar lezzetli yemeğimiz olan;
Fellah Köftesi
Cidden damak çatlatan bir lezzettir tavsiye edilir. Ayrıyetten pek meşhur olmayan bir de tatlımız var.. Onu da kesinlikle denemenizi öneririm. Onu da şöyle tanıtayım;
Bici Bici
Harika bir lezzet, Adana sıcağının mayıştırıcı etkisini alan, serinleten, damak çatlatan bir tatlımız. Efsanevi bir lezzettir muhakkak yolunuz düşerse tadın.
İzmir için şunu diyebilirim boyoz kahvaltıda yenilen bir börek çeşidi tamamen yemek sayılmaz belki burası daha çok Girit mutfağından bişeyler almış enginar dolması var en popüleri o Ege kıyısında olmayan diğer şehirlerde bu yemek yapılıyor mu bilmiyorum
Adana-Antep Sen yazmışsın ama benim en sevdiklerim
Adana Kebap İçli köfte (adana usulü) Topalak Yuvalama İncecik sarılmış akdeniz usulü zeytinyağlı sarma Antep lahmacunu Fındık lahmacun Yoğurt çorbası (sanırım yöreye göre tipi değişiyor) Bir de olmazsa olmaz katmer
Sade yağ en sağlıklı yağdır. Sade yağ genelde gerçek baklava yapan ustaların en sevdiği yağdır. Sade yağ nasıl elde edilir diye sorarsanız, tereyağını eritip üzerindeki beyaz köpükleri toplayabilirsiniz, bu durumda sade yağ elde etmiş olabilirsiniz. Arasında dağlar kadar fark var :)
Anneme sordum baklavalarda kullanıyorlarmış antepte ama yağın yarısı gidiyor öyle olmaz ya😂😂 Bir de adanalı ve antepli biri olarak sağlıklı olması gıram umrumda değil😅
Laz böreği, Etli sarma, mıhlama, fasulye turşusu , hamsili ekmek, hamsili pilav bizde pek ahım şahım şeyler yok bea Simidi var etli Ekmekte yapılır ama bize özgü olduğunu sanmıyorum lahmacunda mesela kuru fasulye 😂😂😂