Ramazan ayında sokakta yemek yemek saygısızlık mı?

Bugün bir kiz onumde hamburger yedi. Oruc ayindayiz. Belirli bir kesim hosgoruden felan bahsedip herkese çiçek böcek dağıtırken bu onemli ayda sayginin s sini gostermemesi ikiyüzlülük. Yanlis anlamayin agzimin suyu felan akmadi iradem düşük değil. Sadece iki yuzluluge sinirleniyorum. Youtube da da bir kiz gordum. Kiz otobuste yemek yiyor. Of teyzeler bakiyor diyo. Yanlis anlamayin piskolojik baskidan yana değilim. Ama kendi amma doğruymuş gibi davraniyor. Ben kucuklukten beri tutarim. Abim hastaligindan dolayi tutamaz. Ama hep birsey yiyecekse mutfagin kapisini kapatir kendine hazirlar. Onumuzde yese umrumuzda olmaz. Ama saygı iste.
Güncellemeler
+1 yıl
Saygı 1 ay olmaz diyen arkadaslar 12ay saygı duyun o zaman. Gider sokakta yemek yersiniz ama gider yoksul ve çok çocuğun olduğu bir sokakta yemek yer misiniz. Bazen insanoglu duyarsizlasabilir bu normaldir. Ama bu kadar simgesel ve duyurulan bir ayda duyarsizlasmaniz o kadar mümkün degildir. Kaldi ki insanlar saygiya hosgoruye aç. Evet bunu kabul ediyorum. Çünkü sosyal varliklariz. Ve birine nezakete bulunmak insana sadece kazandirir. Bazi seyler zorunululuk degildir ama güzel ahlaktır.
Güncellemeler
+1 yıl
Burda kimseyi ramazan ayinda yemek yiyor diye ahlaksizlastirmiyorum. Sadece bir davranışı elestiriyoruz. Kimse zorunda değil. Ayrica konusma adabınız karakterinizi belli eder.
Ramazan ayında sokakta yemek yemek saygısızlık mı?