Çevremde böyle bir söylenti var "pilavı güzel yapan her yemeği güzel yapar" diye. 
Peki sence de pilavı güzel yapan her yemeği güzel mi yapar?

Merhabalar bal kavanozum🎈 Pilav yapmak ; özellikle tane tane, kıvamında bir pilav yapmak kolay değildir. Kullanılan pirinçten tut, suyun sıcaklığı, katılan suyun ölçeğinin o pirince göre iyi ayarlanması, güzel kavrulması, tuzu vs.. hepsi püf noktalarından geçiyor. Yoksa lapa gibi bir pirinç pilavını herkes yapar öyle değil mi? Bu lafı bende çok duyarım”pilavı güzel yapan, diğer yemekleri de yapabilir” diye. Pirinç pilavının yapma incelikleri olduğu için bunu bilen otomatik diğer yemeklerinde nasıl yapılacağını iyi bilir. Oyuzden katılıyorum bu söze.
Yillarin verdigi tecrube ile ben de pilavi ben de cok guzel yaparim. Ama diger yaptigim yemeklerde fena degil, dogruluk payi var brnce bu tezin.
Dayım aşçı (hiç sevmem kendisini)
Onun bir lafı var..
"Evleneceğiniz kıza bir pilav bir de bamya yaptırın.. Pilavı tane tane, bamyayı da salyasız yapabiliyorsa o kızı gözü kapalı alın.."
#Vesselam
Cevap
13Cevap
Pilav yapmak herkesin harcı değil evet bu konuda bende öyle dusunuyorum.
Pilav yapmak her yiğidin harcı değil 😅 bende öyle düşünüyorum pilav yapan diğer yemekleri de yapar 🤪
evet ola bilir benseverim kirmizi et uzerine pilav off ağzim sulandi simsi isdeyim karnim ac 2 saat sonra evde olucam anca
Ben her yemeği yaparım da şu pilavim bı olmuyor be 😂 katılmıyorum görüşe pilav yapıyor diye her yemeği yapacak degil
Bence hayır bazı yemekler yapılabilir bazıları yapılamaz herkes her şeyi iyi yapacak diye bir şey yok ki sonuçta.
Evleneceğim kızda aradığım tek kriter güzel pilav yapması.
Diğer yemeklerin pilavla bağlantısını anlayamadım, hayır yapamaz
Ben Pilav Yapıyorum Her Yemeğide Yapıyorum Biraz Önce Yemekleri Yaptım Hazır
Sadece pilav yapsa bile yeter, bende o ne isterse yaparım
Valla her yemeği yapıyorum nişanlım aşçı zaten gerekirse soruyorum
hayır
çünkü pilav en zor yemek değil
hatta makarna kadar kolay denebilir
Alakası yok. Pilav basit bir yemek çoğu kişi yapabilir.
Alakası yok daha yumurtalı sucuk yapmayı bilmiyorlar
Yapan da vardır yapamayan da
Cıks güzel nohut yapan her yemeği yapar ama
Çok güzel pilav yaparım ama her yemeği yapamam
Bu bir efsane öyle şey yok 😒
offf şunlar olsa da yesekk
Kesinlikle
Yok yapamıyo maalesef
Mantıksız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?