Merhaba...
Kalan yemekleri ne yapıyorsunuz? Bir şekilde değerlendirir misiniz?
Kalan yemekleri ne yapıyorsunuz? Bir şekilde değerlendirir misiniz?

Bizim evde yemek israf olmuyor annem varken özellikle 😄 eğer yine de artarsa daha küçük bir kaba koyup buzdolabında yerini alıyor. Ben ne zaman dökmeye kalksam annem kızıyor, o yüzden kötü olmadığı sürece o yemek yenecek ya da yenecek.
Selam💫
Bizim evde kalan yemekler asla israf olmaz tencerede eğer yemek kaldıysa 2 gün kadar bekler, onu ev halkı yer çoğunlukla.
Tabakla kalan yemekler olduğunda bunun için ağırdığımız kutulara boşaltırız aynı şey tencerede kalan yemek içinde geçerli (2 günü geçmişse) .
Sokak hayvanlarına çoğunlukla veriyorum sadece onlarda değil tavuklar, kediler ve kuşlar bile yararlanabiliyor. Özellikle bayat dediğimiz ekmekleri silip süpürüyorlar👌
Bizde yemek asla artmaz daha 1 kez cope dokmuslugumuz yok baktik yenmedi kopegimiz var bahcede kedilere veririz. asla. israf edilmez bu evde. Annem bu konuda cok hassas. Herkes biz gibi olsa negzel. olur
Asla yemeği çöpe dökmem, artan yemek olursa ertesi gün yiyorum.
Cevap
16Cevap
Selam,
Annem dondurucuya atar birkaç zaman sonra isıtir yeriz hiç anlamayız bile 😅🤭
Bayat ekmekler i koslarin bol olduğu yerde , kuşlara veririm, yemekleri de sokaktaki kedi ve köpeklere veriyorum çöpe gitmiyor
Kesinlikle evet. Sokak hayvanları için düzgünce paketliyorum sokakta uygun noktalara bırakıyorum. Keyifli geceler.
Daha sonra yenilecek gibi olan var, yenilemiyecek olan var. Yenilecek gibi olanlar ayrılır gerisi çöpe.
Bozulana kadar 2-3 günde bitiriyoruz. 2. veya 3. gün bozuldu mu çöpe döküyoruz.
En ufak bi parca ziyan olmuyor tavuklar köpekler sağ olsun hele tavuklar ne bulsa yiyor 😀
Tabağımda yemek kalınca vicdan azabı çekiyorum zorla yiyorum 😭
Ertesin yiyoruz dahada yenmemişse sokak hayvanlarına veriyoruz
Asla atmayız. Mutlaka değerlendiririz. Hiç çöpe gitmez. 😊😎
Mümkün olduğunca her şeyi günlük yapıyorum sonraki güne bırakmamaya çalışırım
Evde ben varsam o yemek kalmaz, azıcık öküz gibi yiyorum da :D
Evde bi ben bi de annem olduğu için geldiği gibi gidiyor kxmdlgme ama olursa da kedilere veriyoruuz
Kesinlikle değerlendiririm, asla benim yemeğim ya da ekmeğim çöpe gidemez...
Yemekler kaldı, yarına saklı, istersem alırım, buzdolabtan çıkarırım, pişirip ısıtıp çiğner yutarım.
bir gün gecince tiksiniyorum nedense. ama öyle kalacak kadar pişirmem
hayvanlarin yiyebilecegi tarzda seylerse onlara veririm (mantar salca baharat ozellikle acı asla verilmez süt yogurt cok fazla verilmez )
Merhaba,
Genelde et, kemik vb ise köpeklere gidiyor, ekmeklerde çiftliğe.
dolaba koyup sonra çıkarıp yiyoruz kardeşim başka napıcaz
Isıtıp tekrar yiyorum, siz ne yapıyorsunuz?
Bende sokak hayvanlarına veriyorum yenmeyenleri
Makarna kaldı dünden yalancı fırın makarna yaptım altına ve üstüne birer yufka içine peynir bolca 🤣🤣
Bizde ziyan olmuyor çok şükür 2 tane köpeğim var. Daha önce köpeğim olmadığındaysa mahallemizdeki bir köpekleri belsiyorduk
Yarın yiyoruz ağzımıza yapışmıyor yani
dışarı bırakıyorum hayvanlar yesin diye
Ekmekle karştırıp hayvanlara veriyoruz
sonra yiyorum ya nasıl soru bu israfa yer yokkk
Yicem kadarını alıyorum..
Yemeyeceğim kadarını koymam.
Çöpe atıyoruz ya da hayvanlara veriyoruz
oturduğum sitenin etrafında köpeklerim var..
Yiyoruz
kedilere köpeklere
Sonraki gun yiyoz
Sokak hayvanlarına veriyorum.
Ertesi gün yiyoruz bozulmasa dolaba konuluo
Bizim evde kardeşim yüzünden yemek kalmıyor
Çöpe gitmez
Köpüşlerimiz yiyor
Bitiriyoruz
Çatal kaşık sürüldüyse çöpe atarım
Yeriz 🤪
köpüşlere