Merhabalar 🎈 Tiramisu en sevdiğim tatlıların ilk üç sırasında diyebilirim. Gerek o kahve tadı, gerek peynir tadı gerek aroması damakta adeta bir lezzet şöleni diyebilirim. Yanında filtre kahve ile muhteşem bir kombinasyon oluyor. Gerçek bir İtalyan lezzeti yakalamak istiyorsanız, malzemelerde , kahve likörü, konyak ya da rom ; çünkü gerçek tiramisuda alkol içerir, espresso, mascarpone peyniri ve o lezzeti daha iyi alabilmek için kedi dili kullanılır. Eğer yoksa normal kek ile de yapabilirsiniz. Ama kedi ili ile tam bir tiramisu tadı alacağınıza eminim. Afiyet olsun 🎈
İkisi ile de yapılır ve çok lezzetli olur. Tiramisunun orijinali kedi dili bisküvi ile yapılır. Ancak evlerde ve bazı kafelerde kek ile yapanlar da var. Ben daha önce hem kek ile hem de kedi dili bisküvi ile yaptım. İkisini de çok beğendim ama favorim kek olan. Her şeyin orijinlini beğeneceğiz diye bir zorunluluk yok. Şok marketteki donmuş tiramisiyu çok seviyorum. öneririm. O da kekten yapılıyor.
Ben triamisunun orijinal halini kedi dili ile yapılan olarak biliyorum. Pek yemedim bana pek hitap eden bir tatlı değil ama kek ile olan kedi dili ile olana nazaran daha güzel gibi.