Ben şahsen yapay et olayını destekliyorum. Yapay etlerin gelişmiş ülkelerde seri üretime sokularak piyasaya sunulması planlanıyor. En endüstrisi yüzünden doğaya çok fazla sera gazı salınıyor, ormanlık alanlar tahrip ediliyor, doğada oksijen azalıyor, sıcaklık seviyesi artıyor, doğal su kaynakları hayvancılık sektörü için yok ediliyor. Örneğin bir hamburger köftesi için 1 ton su harcanıyor. Artık yapay et gibi tercihlerle doğayı da korumuş olacağız. Siz ne düşünüyorsunuz yapay et hakkında?
Desteklemiyorum. Kuzuları danalar nereye satacağım yoksa. Hayvanların üretimi için harcanan su zaten boşa akıyor benim evin önünde 2 çeşme bilek kalınlığında su süreli akıyor ve boşa kaynak suyu bide. En azından bizim yaptığımız şekliyle üretim için tarım ve hayvancılık tamamen doğa şartlarından yararlanarak yapay sulama olmadan yapılıyor.
Farkettiysen bilmiyorum ama bill gates tüm dünya için birden iyilik meleği oldu ve dünyanın birçok yerinde devasa derecede tarım arazileri almaya başladı. Yapay et için çok ciddi yatırımlarda bulunuyor şu an şu an dünyada onca israf varken hayvancılığı hedef almaları çok garip en başta trafikteki gereksiz araçları piyasadan çekseler zaten böyle bir şeye gerek kalmayacaktı