+1 yılİlk açıklamanda ulu orta yiyosun sandım tabi ki her türlü yenebilir hatta oruçlunun canı çektiği halde dayanması daha sevaptır ama bizlerde karşımızdakine iyilik olsun diye göz önünde yemeyiz. Bence teyzen abartmış mutfağa kardeşin gelmeyecek sonuçta mutfakta eve yemek kokusu yaymayacak şekilde yer mutfağın kapısını kapatırsın yani bunu herkes yapıyor bende dahil.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSelam 💫
Evde oruçlu varken gün içerisinde sofra kurmak saygısızlık değil fakat ona gösteriş yapar gibi yersen elbette canını çektirmiş olursun. Bunun dışında kendi halinde yemek yemek saygısızlık değil için rahat olsun.
Oruçluyken canımız zaten herşeyi isteyebilir fakat burada önemli olan nefsine hakim olman. Ben orucumu tutuyorum fakat babam tutmuyor hastalığından dolayı. Ona sofrayı bile ben hazırlıyorum fakat bunu hiç düşünmüyorum ya da acıkmıyorum. Bu gizlenecek saklanacak birşey değil isteyen oruç tutar isteyen tutmaz ve buna saygı duyulmalı.30 Yorumla
+1 yılYani sadece bir kişi oruç tutuyorsa o sofra kurulmak zorunda. Kardeşin odasındaymış zaten. 3 kişi gizli saklı biraz zor yer. Oruç tutan kişi karşısında bişey yense bile bunun sevabını alıyor. Tamam göstere göstere yemek saygısızlıkta sen göstermemişsin ki. Ona sofra kurdurtmamışsın ona toplatmamışsın e daha ne olsun?
00 Yorumla
Oruç tutan insan yemek yiyenlerin arasında olarsa ona sevap yazılırmış biliyor muydun?
Hem teyzen haksız yere üstüne gelmiş, insan nefsine hakim olmalı bir kere. Yemek yerken eğer nefsi çekiyorsa başka bir odaya gidebilir, gizli saklı yemek bana anlamsız geliyor. Orucun manasıda zaten nefsine hakim olmak.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
- Yeme & İçme konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılHadi sen neyse sokakt durakta başka insanların yanında sigara içenlere ne diyelim
40 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBen hayatta sorun etmem böyle şeyleri ama yine de önün de yemeseniz iyi olurdu diye düşünüyorum.
20 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılYanında görmediği yerde yiyorsan yediğini yıkayıp temizliyorsan sorun yok illaki orucun 5 6 günü regl oluyoz mecbur tutamıyoz gizli saklı yenir.
00 Yorumla
+1 yılTutamayan tutmasın ne bu ramazan terörü anlamıyorum ki herkes oruç tutmak ya da saygı duymak zorunda mı? Değil. Şu ramazan, oruç, irade mevzusu ne zaman bitecek anlamıyorum. İradesizseniz tutmayın, çoluğun çocuğun sokaktakinin komşunun onun bunun ne yediğine karışmayın be kardeşim. Sahurda 3 öğünlük tıkınıp tüm gün aç durup fakirin halinden anlamaya çalışıyormuş gibi yapmak komik geliyor bana. Madem yoksulun halinden anlayacaksanız yoksula gidin yardım edin ne diye hem kendinize hem etrafınıza işkence ediyorsunuz. Zaten tutan insanlardan fakiri de yok hangi fakir yoksuldan bahsediliyor o orası da muamma.
02 Yorumla- +1 yıl
Sen allahın emrettiği şeyi işkence olarak mı görüyorsun yazık zihniyetine
- +1 yıl
@Ahsenateş00 senin zihniyetine yazık emirse sen uygula başkalarınınkine karışma. Başlarım sana da emrine de paçozlar sizi. Soytarı. Sizin gibi varoşlar yüzünden millet böyle hurafelere takılıp kalıyor. sektir git şimdi burdan.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaygısızlık değil. İbadet yapan onlar. Millet normal yaşantısına göre hareket ediyor. Hem oruç tutanın nefsine hakim olması gerek bir de utanmadan normal yaşantısına devam eden insandan mı rahatsız olucak. Kimse kimsenin ibadetine göre hareket etmek zorunda değil.
Zaten iki yüzlüler. Kendi ibadetlerine uyulmadığı zaman kötü oluyor diyerleri ama kendileri hiç fedekarlık yapmıyor başka inançlar için. Aleviler bu ülkede 12 gün boyunca susuz kalmak suretiyle oruç tutuyorlar bir allahın kulu aman caddede su içmeyeyim aleviler görmesin saygı gösterelim diyor mu? Üstelik ramazan gibi bas bas gelmiyor onların orucu. Saygı yeme-içmeyle oluyorsa kimsede onlara saygı göstermeyi düşünmüyor onlara.
%1 lik bir kesim olsa da Hinduların kendi oruç zamanları var, başka dinin başka zamanı var...10 Yorumla
+1 yılAslında saçma falan değil çünkü herkesin iradesi bir değil. ''Dayanamıyorsa tutmasın'' demek de bize düşmez. Zorlandığı hâlde yine de tutmayı tercih diyorsa inancına bağlılığını gösterir. İşi asabiyete vardırmayanlar için bu sözüm tabii. Tutmayanların da tutanlara şu kısa süre içerisinde saygı göstermesi, yardımcı olması gerekiyor bence.
40 Yorumla
+1 yılTeyzeniz sizi ikaz etmek istemiş, biraz kırıcı bir dil kullanmış. Orucun ve oruç tutana saygının ne kadar kıymetli olduğunu vurgulamak istemiş aslında. Saygıdan dolayı görmeyeceği bir alanda (müsait yer varsa) yenilmesi daha uygun olur. Allah sevabdar eylesin. Selamlar.
21 Yorumla
Soran+1 yılYanında yemedim zaten mutfaktaydım o odasındaydı
Müslüman olmayabilirsin. Müslüman olup da Cehennemden korkmayabilirsin. Ama oruç tutan birine saygı göstermen senin kişiliğini gösterir. Eskiden ülkedeki gayrimüslimler bile ramazanda dükkanlarına perde çekermiş saygı için. Hangi dine inanıyorsanız inanın saygınızı kaybetmeyin
11 Yorumla
Soran+1 yılBen onun önünde yemedim ki iftarda da onla oturuyoruz hepimiz okunana kadar onu bekleyip hiç ağzımıza bir şey sürmüyoruz
Teyzenin saygı konusunda söylediklerine katılıyorum
Fakat sert bir dillet söylemesi yanlış.
Ramazan ayında 1 kişi bile tutsa o ay’ a hürmeten rahat rahat tavırlar sergilemek sakıncalı. Yoksa kimse kimsenin oruç tutup tutmamasına birşey diyemez.10 YorumlaSelam,
Saygıdan dolayı teyzenin demesi normal. Ama bence böyle şeylere gerek yok çünkü evdekiler oruç tutmadiginda ben tutuyorum onlar gizli gizli yese bile biliyorum canım çekse o zaman da çeker.00 Yorumla
+1 yılBu saygi meselesidir. Kardesin aclik cekenin halini anlamak kanaat getirmek yemegin kiymetini bilip israf etmemek icin ve Allahin emri oldugu icin oruc tutuyor. Gozune soka soka canini isteyerek yersen olmaz gunahtir fakat gostermeden tabi yiyebilirsin fakat tavsiyem sende tutmalisin 😊
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılBana göre saygısızlık değildir.
Mazereti, sebebi vardır, tutmaz.
E millet tutuyor diye de yemeden içmeden kendini mi kesecek, böyle bir mantık mı var yani.
Ben oruç tutuyorum, o gün ben ne dersem o diye bir anlayış olamaz yani.
Oruç bir ibadettir. Oruç demek sabır demektir. Oruç demek, dilini gözünü, gönlünü fesatlığa, kötülüğe, saygısızlığa da kapatmaktır.
Bu türler de sadece yemeden içmeden keserek oruç tutuyor işte.
Aman... Böyle konuşunca da kızıyorlar...10 Yorumla
+1 yılSaygısızlık değil ona bakılırsa oruç tutan kişi de sana saygı duymak zorunda. Gözüne soka soka yemiyorsun aç olduğun için yiyorsun. O da akşam açacak orucunu ne var bunda sanki aylarla bir şey yemeyecek. Teyzen saçmalamış biraz.
60 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba...
Kurmak saygısızlık değil bence ama onun karışısında bişeyler yemek tabi saygısızlık ve günah.20 Yorumla
+1 yılElbette değil, herkesin mezarı farklı kimse kimsenin günahına sevabına karışamaz. Senin doğal sebeplerinden dolayı tutmıyorsun ne var bunda keyfi bir sebep olsa hadi neyse ayrıca yemek yemeninde adabı vardır sofrada veya masada yemeyip nerde yiyeceksin. Yanında birileri yokken Yemen senin için daha iyi olacaktır hani oruçlu kokar eder yemek. Takma bence
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılMantiklica yapilmamasi gerekir teyzeninde oyle konusmasida hic dogru deyil
Ama oruclu olanin mutfakta ya da sofa kurulan yerde niye duruyor ve zaten onemli olan oruclunun boyle durumda sabirli olmasi ayri bir sevap
Ama sofra hazirlamak nekadari gunah tam bilmiyorum bildiyim hetkezin gunahi tutup tutmasi kendinedir00 Yorumla
+1 yılTeyzeler zaten her halta atlar... Mükemmel müslüman iş başında... Kardeşinde bir insanın yemesine dayanamayacaksa tutmasın... Sen mutfakta yiyorsan sıkıntısı olmaz, he gözüne soka soka yersen o zaman günahın olur... Hem kardeşin içinde extra sevap point, karşısında bir insan yiyorsa...
00 Yorumla
+1 yılTeyzen her ne kadar sert ifade etmiş olsa da aslında saygısızlık evet. Hoşgörü ile vaziyete yardımcı olmak lazım. Güncellemeye yazdığın şeyi başında detaya yazmış olsaydın tek tek millete dert anlatmana gerek kalmazdı
10 YorumlaYa abi tutan tutar tutmayan tutmaz. Eğer oruç tutmaya karar verdiysen yemek görüncede niye yiyorsunuz/canım çekiyor demeyeceksin. Niye gizli saklı yiyeyim ya. Herkesin inancı aynı değil. Asıl onun gizli saklı oruç tutması gerekiyor.
314 Yorumla- +1 yıl
@MeLoMs biri açık açık sokakta oruç tutuyom dese herkes allah kabul etsin der. biri dese ki ben puta tapıyom toplu linç.
din insanla kendi inandığı allah/tanrı/vs vs arasındaki bağdır. yani kişi kendi içinde yaşar. ben oruç tutuyom açık açık derim ne ya. yahu bana ne bana ne ne halin varsa gör. o sen ve allahın arasında benim yorum yapmamı niye bekliyorsun? Ben niye sen oruçlusun diye kendimi kısıtlıyım ya. Olay acın halinden anlamak değil mi? e böyle daha iyi anlanmış oluyor zaten. Sabah ayı gibi göm, öğlen acıkmazsın akşam uyursun kimse de yemek yemez su içmez, iftardan 5 dk önce kalk oldu sana oruç. yok öyle dünya - +1 yıl
Bi kere ben öyle oruç tutmuyom yatarak , 2, Eğer saygın yoksa saygısızsın , 3, puta birini ben görsem linç etmem efendimiz (s. a. v.) gibi davranmaya çalışırım. Ve 4, İNSANLARIN ÖNÜNDE ORUÇLUYKEN YEMEYİN DİYE EDENDİMİZ DİYOR 5, BOŞ YAPMA BENİ SİNİRLENDİRME. NE BOK YİYOSAN YE. NE HALT EDERSEN ET
- +1 yıl
@sananebenimismimden7 ayrıca avrupada Müslümanım diyen bir kişiyi hiç hoş görmüyorlar. Kendi ülkemizde bile bizi ayırmaya çalışanlar var tekrar söylüyorum BOŞ YAPMA ulan bide elimi yordum senin için ya
- +1 yıl
- +1 yıl
@Birisiğğğ bana mı diyorsun
- +1 yıl
@sananebenimismimden7 knk milletin nasıl oruç tuttuğundan sana ne kafan mı iyi? Ayrıca ben puta yapanı linç galan etmem niye saçma sapan genellemeler yapıyorsunuz ki. Oruç tutmayanlara kimsenin bir şey dediğini daha görmedim ama ramazan başlar başlamaz nedense savunmaya geçiyorsunuz.
- +1 yıl
@Birisiğğğ cahil laftan anlar mı
- +1 yıl
Senin müslüman olmandaki neden ülken ve ailen. Almanyada doğsaydın hristiyan, hindistanda doğsaydin binlerce dinlerden birine inanacaktın. Ben bir şeye inanmıyorum dostum inanana da saygi duyarim ama gelir bana neden yemek yiyorsun derse alır cevabını. Ben ramazan ayinda yemek yiyemeyecek miyim ya. saygisizlik falan değil adam oruç tutuyor babaya öz kız helaldir diyor. S*kine sahip olamıyor. Ne müslümanlar var bu ülkede. Bana fairytale geliyor kanka bunlar. Herkesin fikri farklıdır. Normalde dinleri saçma bulurum. Ama müslüman diye geçinenler ayrı bir pistir gözümde. Illa ki huyu suyu düzgün olan var ama azınlık.
+1 yılOrucluya saygı duyulmalı öyleki yabancı ulkelere gidiyoruz gavur dedigimiz hindusundan budistine kdar ramazande yanımızda bir şey yiyip içmiyorlar ramazan saygımız var diyorlar
11 Yorumla
Soran+1 yıleee?
Yeme & İçme konusunda 2,1b cevap paylaştı. knki insanlara laf anlatamazsın. Sanki günlerce aç kalıyorlar akşama geri doyuyor karınları. Tabi ben bunu söyleyince saygısız kafir ilan edilirim şimdi. Bence sen en iyisi ne yiyeceksen hazırla çekil odana rahatça ye. Kimseyle de yüz göz olmamış olursun
00 Yorumla
+1 yılDoğru söylemiş hicbir sebep yokken oruç tutmamak çok büyük günah mis sebepli veya sebepsiz oruç değilsen açık açık oruçlu birinin yanında yemek yemek ise inanılmaz günahmış
20 YorumlaOruç tutmak tutana saygı göstermek imandan gelir malum nedenlerden dolayı tutamıyor olbilirsiniz ama dikkatli olmalısınız sofrada kurabilirsinşz sonuçta oruç tutmayacaksanız aç kalmanızda mantıksız ama daha dikkatli olsanız hoş olur
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsıl onlar tutmayana saygı göstermeli. Biz mi diyoruz onlara tutun diye. Ayrıca bu bir nefs sınavı, kendilerini terbiye etmeleri gerekiyor karşısındakini değil.
Bulamayan insanlarla empati kurmak için de değil miydi oruç? Fakirin önünde yemeyelim demiyoruz. Bütün yıl boyunca lokantalar açık tüttürüyor döneri millette yiyip içiyor, alamayanda bakıyor. Alamayanlar empati kurmak değil miydi olay?00 YorumlaOruç tutan kişinin gözü önünde yemeseniz daha doğru olur. Şahane bir sofra kurar yine yersiniz bunda yanlış bir şey yok. Evde oruç tutan biri var diye aç dolaşacak değilsiniz. Ama en azından o kişinin gözü önünde yemeyin...
10 Yorumla
+1 yılsana mı sorcam diye çıkışmalıydın. kardeşin çok isterse gider başka odaya çekilir. zaten amaç da bu değil mi açın halinden anlamak. e işte daha iyi anlamış oluyor böylece. Zaten o sabah hayvan gibi gömmüştür öğlen acıkmaz, sınanması iftardan 2-3 saat önce :)
20 Yorumla
+1 yılHayır saçma değil kardeşin oruçluyken sana yiyorsun deye kızmaması lqzm yani bu günah canı istesede hayır sorun yok ye der ama senin yaptığın cidden saygısızlık
01 Yorumla
Soran+1 yılMutfakta bir tabak yemek yedim acıkınca ne yapmam lazım?
- Yeme & İçme konusunda 893 cevap paylaştı.
+1 yılOruç tutmuyor bile olsan saygılı olmalısın, teyzen de başta bundan bahsetmiş.
Mardin'de Süryani lokantaları bile oruçlu olanlar rahatsız olmasın diye dükkanın perdelerini indirerek servis yapıyorlar.00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılElin gavuru çocuğuna Müslümanların oruç tuttuğu ayda ortalıkta bir sey yedirmiyor bizim Müslüman larin dediği şeye bak. Yahu yanında yemeyin , gizli yiyin sizde saygı duyun. Yeri geldiğinde " LAAIK ÖZGÜRLÜK SAYGI " naraları atmayı biliyorsunuz
11 Yorumla
Soran+1 yılLaiklik din ve devlet işiyle alakalıdır bu bir kendi evimin mutfağında kardeşim yokken yediğim yemek neden ona saygısızlık olsun
+1 yılO görmüyorsa sorun yok ha tabi koku falan gitmişse bilemem bi de zaten orucun amacı bu değilmi aç kalan yoksul insanları anlamak oruç sadece yememek için değildir, bu sayede daha iyi olmuş ayrıca oruçlu kişi tutarken zorlanıyorsa da sevap kazanıyor
00 Yorumla
+1 yılben tutmuyorum ama tuttugum zamanda
yemek yiyeni elestirmezdjm
maksat zaten kendiyle alakali olmali
tutmasin dayanamiyorsa
napalim yani
o oruc diye ac mi gezelim
mutfaktaysan sorun yok bence00 Yorumla
+1 yılNiyetli birinin karşısın da sofra kurup yemezsin saygı duyulması daha doğru olur teyzen sert çıkmış ama haklı bir yandan
10 YorumlaElin yabancı uyruklusu bile saygı duyuyor göstermeden yiyor bence saygılı olmalısınız
26 Yorumla
Soran+1 yılGöstermeden nasıl yenir koca tabak yemek? Ben zaten mutfaktaydım önünde yemedim
Soran+1 yılKARDEŞİM GÖRMEDİ BİLE YANIMDA DEĞİLDİ ODASINDAYDI BEN MUTFAKTAYIM okuyun şu soruyu ya
Soran+1 yılBen mutfaktaydım önünde yemedim diye belirttim sana salonda bile olsam ya ben mutfağa giderim ya da o canı isterse odasına gider
+1 yılTeyzen abartmis tamam saygi duyarsin gozunun onunde yemezsin ama Allah cezani verir demesi olmamis utanmasa Allah belani versin deseymis.
20 Yorumla
+1 yılAile yapısına göre değişir evde tek ben tutuyorum odadan pek çıkmıyorum iftara kadar herkez takılıyor kafasına göre sıkıntı yaşamıyoruz. Karşımda yeselerde çok problem etmem ben açıkçası
00 Yorumla
+1 yılKardeşin küçük yaşta ise kısmen haklılık payı var. Ama koca eşşek kadarsa senin niye yemek yediğini anlayabilir ve anlayışla karşılar.
02 Yorumla
Soran+1 yıl17 yaşında ya koca adam
- +1 yıl
Sorun yok o zaman.
Milletin gözüne sokmaya gerek yok bence. Edeplice kapini kapatirsin. Mutfakta yemegini yersin. İsin bitincede ortaligi toparlarsin. Bitti gitti. Abartmamak lazim.
50 Yorumla
+1 yılBu kadar sert dille eleştirmesi yanlış. Ama sofrayi kurup karşısında yemek de pek doğru gelmiyor bana. Ben tutmadığım zaman sofra kurmam, iki dk doyururum karnımı hemen. Biraz dikkat etmek lazım...
00 Yorumla
+1 yılsaçma ve gereksiz duyar kasmış. ben de tutuyorum ama aileme hiçbir kısıtlama yapmıyorum. başkasının yediği yemeğe dayanamıyorsan bence tutmamak daha mantıklıdır. her sene aynı konular.
00 Yorumla
+1 yılAsıl önemli olan kardeşinin size laf etmemesi nitekim oruç tutan o nefsine hakim olmalı ve dayanmalı Ayrıca siz onun gözüne soka soka yemek yemediniz sürece kimse bşr şey diyemez
05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Bunlar ne kardeş
Saçma kardeşin size mi tutuyor orucu kendine tutuyor takılsın odasında siz yiyin yemeğinizi ama biraz sayhı duyun tabii çok koku yayacak şeyler yapmayın yazık
00 Yorumla
+1 yılOruc tutanin sevabi kendine neden yani o kisi disarda hic mi bir lokantanin ya da marketin onunden gecmemis neden dini bu kadar kotuye kullaniyorlar hani dinde hosgoru vardi. Bence ailende problem var.
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAslında teyzen biraz haklı ama abartmış. Ona görünmeden yesen daha doğru olur. Kardeşimin dişi ağrırken dondurma bile yememiştim canı çeker diye
01 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim orda yoktu kendi odasındaydı teyzem gelince o oruçlu diye toparladım mesela
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok saçma bende oruç tutmazken evde abime yakalandım ve çok utandım neden kadınlara bu kadar yukleniyorlar neden kadınlarin her hareketi ayıp günah olarak karşılanıyor anlamiyorum.
30 Yorumla
+1 yılHiç gerek yok böyle şeylerle. Kendi evinde rahat rahat yemek yiyememek ne gibi bir saygı gösterisi olabilir ki?
10 YorumlaYani bize de öyle öğrettiler hatta ben okulda tutmazken su bile içmezdim ama ağır laf etmiş öyle de denmez
10 YorumlaYanında yemiyorsan aşırı atar yapmış teyzen sana saçmalamış.
11 Yorumla- +1 yıl
Sen niye yazmon bana
+1 yılEvet. Saygısızlık. Eskiden gayrimüslimler bile bukadar değildi. Müslümanım deyip Müslümanı ezenler gayrimüslimlerden beter olmuş. Böyle fütursuzca da konuşabiliyorlar işte.. Ne yazık ki.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaydaaa ben neden kardeşimi ezeyim
Baya saçmalamış. Mutfakta yemek yemenden kime ne? Karşısına geçip yememişsin ki.
20 Yorumla
+1 yılBiraz agir olmus olabilir konusma sekli ama sana bagli bisey saygisi olan insan yemez onunde diye dusunuyorum oruc tutan kisi icin sorun olmasa bile yenilmez ben yemezdim sahsen
00 YorumlaDikkat etmek gerekiyor nefis bu sonuçta ama oruçlu kişinin gözüne baka baka da yenilmez zaten sofra kurulabilir bu günah ayıp değil.
00 Yorumla
+1 yılSaygısızlık değil gözünün içine baka baka zaten yemezsin ki çocuğun ki orucun anlamı irade oruç tutan kişinin nefsini koruması önemli olan
00 Yorumla
+1 yılNe alaka abi ya oruçlu oruç tutmayana saygı duymak zorunda biz mi dedik aç susuz kal diye bize mi tutuyor orucu
00 YorumlaBu kişiden kişiye değişir, kimisi nezaketen selam verir kimisi vermez, vermeyenin de üstüne gidilmez, bu bunun gibi bir şey.
00 Yorumla
+1 yılOruç nefis meselesi ama gözüne gözüne sokarak da yenmez. Bazen ben de tutmuyorum mutfakta atıştırıyorum bir şeyler
00 Yorumla
+1 yılTeyzene katılmıyorum. Tutuyorsa kendi menfaatine tutuyor. Zatwn buradaki amaç sabır göstermek. İnsnaları kontrol etmek değil.
00 YorumlaHayır saygısızlık değil sakın böyle düşünme. Sonuçta kardeşinin oruçlu olması sana sorumluluk yüklemez, teyzen çok saçmalamış.
00 Yorumla
+1 yılEvet ayip ben orucluyken rahat rahat onumdenyiyip icilince canim cekiyor zorlaniyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılAşkım önünde değildim adam başka odada
+1 yılOruç olunca adım atsak saygısızlık oluyor ameke yaaa
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklı falan değil ayrıca irade sınamak nefis sınamak gerekir. Yani ben oruçluyken kardeşim karşımda istediği her şeyi yiyebilir benim durumum onu ilgilendirmiyor ayrıca günah da değil
10 Yorumla- Devamını Gör (127)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat