Tabakta kıl, tadının kötü olması, istediğiniz gibi pişmemesi, aşırı baharatlı ya da acı olması vs vs vs.
Bir restoranda, gelen siparişi geri göndermeniz için o yemekte nasıl bir terslik olması gerekir?

Benim sektör 😀 kıl sadece yemeği yapan mekan tarafından çıkmaz , mesela masada adamın kendi saçı düşüyor , veya kadının kendi saçı düşüyor, uçuyor havadan geliyor geri gönderiyor oysaki mutfaktakilerin hepsinin kafası eli kolu kapalı.
Kötü davrananlar oluyor bu doğru değil yemekten kıl çıkabilir kamyon cıkıcak hali yok bu evdede çıkar. Benim de hoşlanmadığım bişey kıl ama büyütülecek bişey de değil.
Benim bir yemeği gönderme sebebim , tadı bozuk olursa , ekşime olursa gönderirim birde istediğim ürün gelmezse🙂
Merhabalar 🎈 Dışarda; restoranda yemek yemeye gitmişsem öncelikle, sevdiğim lezzetine güvendiğim yerlere gitmeyi tercih ederim. Ama eğer olurda sevdiğim ve büyük bir iştahla beklediğim yemek önüme geldiğinde; eğer içinden kıl, tüy gibi bişey görürsem, tabağın lekeli olduğunu görürsem, yemekten değişik bir koku duyarsam, önüme o tabağı fırlatır gibi konursa bende ne restoranta bir daha giderim ne de oturur o yemeği yerim. Direkt tabağı gönderirim , ve bir daha o restoranta ayak basmam..🎈
Genelde siparişimi detaylı veririm. Çok pişmiş olsun, acı olmasın, o bu şu olsun olmasın gibi. Geri göndereceğim bir tabak olursa o restorandan hesabı ödeyip kalkarım kimseyle de yüz göz olmam. Çalışan hiç kimseyi rencide edici bir davranışta bulunmam
Selam,
Tabakta kıl veya herhangi başka bir şey çıkarsa ve soğuk olursa.
Mesela kış ayında salep içmeye gitmiştik diğer herkesin bardağından sıcak duman çıkıyordu benimki buz gibiydi 😕 söyledik değiştirdiler.
Cevap
56Cevap
Ben-- Garson bakar mısınız?
Garson-- Buyrun efendim.
Ben-- Az önce yanlışlıkla fincan elimden kaydı ve ters döndü ama kahvem dökülmedi.
Garson-- Ne güzel efendim. Kahveniz dökülmemiş işte. Benden ne yapmamı bekliyorsunuz?
Ben-- Ulannn fincan ters döndü kahve dökülmedi diyorum. Böyle koyu koyu yapışmış fincana. İçine sıçıyorr musunuz ne yapıyorsunuz anlamadım. Git götür şu kahveyi.
Merhaba...
Tabaktan kıl çıkması ya da herhangi bişey çıkması ya da yemeğin tadının kötü olması fazla tuzlu olması tabağı geri göndermem için sebep.
Her konuda hep söylerim Ya! iletişim, ben bütün istediklerimi dile getirmişsem ve siparişime uygun gelmediyse elbette geri yollarım, et balık tavuk hepsi az pişecek baharatı rahatsız etmeyecek salata kaşık salata olacak ekmekler kızarmış olacak demişsem ve bunalrın dışında olanları iade ederim
Ömrümde 3kez yemeği geri gönderdim. Birinde burgerin ekmeği taş gibiydi ısırılmıyordu bile. Bi kere yanmış köfteyi gönderdim. Bi kere de bozuk kokan eti gönderdim.
Kolay kolay sorun çıkarmam beğenmediysem bi daha oradan yemem normalde ama yenemicek durumdaki yemeği de gondericem tabi. Aç kalkıp bi de parasını ödicek halim yok.
Açıkçası pek önemsemem. Başıma da geldi daha önce. Kıl dışındakiler umurumda değil ama onda da kimden düştüğü belli değil. Büyük ihtimalle ocakcinin başına patlayacak patronları. Hoşuma gitmez bu da. Kıl yoksa sorun yok. Varsa acelem varmış gibi kalkar giderim
Tam pişmemiş ise, tadı önceden yediğim gibi değil ise, göze hitab etmiyor ise.
İçinden bir şey çıkması dışında hiç geri göndermedim, göndermem de. Affettirmek için yollanan ikramları ve ücret almama teklifini de asla kabul etmem, ödememi zorla yapar çıkar bir daha da gitmem oraya.
Acı söylemediğim halde acı olması,
Tabak içiyle temas edilmesi,
Sunumun hijyen olmaması kıl tüy böcek vs olması,
Sevmediğim bir şeyi istemediğimi söylediğim halde onu katmış olmaları (mantar, ketçap mayönez vs gibi)
Kıl vb şeyler en büyük etkisi ya ben birazda benimle ilgilenen kişiye göre tavır takınırım iyi ağırlandıysam istediğim gibi pişmemeyi felan es geçebilirim yani
Tuzlu tuzsuz tatsız farketmiyor yemeğe çalışırım bir şekilde ama hijyen sorunu varsa hayatta tahammül edemem, kıl tüy böcek vs.. Yazarken midem bulandı
Gelen yemeği geri göndermem onun yerine yemeği yemem fakat arayıp restorantı bilgilendiririm. Başıma gelen durum genelde 😏
İftara balık yemeğe deniz kenarına gittik, balık çiğ geldi, buzluktan çıkarıp ızgaraya atmışlar. Dışı pişmiş içi çiğ. Değiştirdim yemeği geri gönderdim
Bir yemeği tek bir koşulda geri gönderirim. Yemeğin içinde kıl, tüy çıkarsa ya da içine sinek gibi bir şey düşerse. Onun haricinde geri göndermem. Lezzetini beğenmemiş olsam bile...
İçinde domates olması🤢 Çünkü defalarca tekrar ederim olmasın içinde, etrafında diye. Sonra kıl olması. Ve mesela tavuğun tadının normalin dışında olması
Kıl vs olması gerekir ya da yemeğin karakteristik özelliklerinden birisinin ortadan kalkmış olması gerekir. Örneğin çorbanın buz gibi gelmesi gibi. Normalde sevmem o tarz davranışları çünkü.
Hijyen sorunu olmasi. lazim, ya da yanlis siparis gelmesi gerek. Onun haricinde durdurlanabikirim bazi seylere ama geri gondermem.
Yemeğe ait olmayan herhangi bir şey çıkarsa. Kıl, düğme, toka vb.
Ya da yiyemeyeceğim kadar acı tuzluysa
Bir kere gönderdim onda da içinden tel toka çıkmıştı çok ekstra birşey olmadığı sürece çalışanları zor durumda bırakmak istemiyorum
Tabakta kıl vs. Ya da istenmeyen bir şey görmem gerekiyor. Hee bir de domatesi çiğ yiyemiyorum alerjim var söylerim varsa direkt gönderirim.
Ben de domatesi yiyemem gönderirim. 2 defa hamburgeri geri göndermiştim söylememe rağmen koymuşlar
@asosyalecz bir de şey yapıyorlar ya. Hamburger de falan domatessiz söylemiştim diyosun içinden domatesi alıp aynı şeyi tektar göndermek 😂
Ahahaha ne anlamı kaldı😂 çok zekisiniz demek lazım.
Baharat ve acı konusu sorun değil benim için. Ama kıl, yemegin pişmemiş olması ve en önemlisi garsonların müşteriyle olan ilgisi.
Hijyen örgüsü bozulduysa geri gönderirim. Onun dışında beğenmesem de geri göndermem, parasını öder mekandan ayrılırım. Bir daha da gitmem oraya.
Içinden bir şey çıkması gerekir ya da yemeğin yanlış gelmesi içine istemedigim bir ürünün eklenmesi gibi gibi
Aslında detayda yazdıklarınızın hepsi geri göndermek için geçerli bir nedendir. Tabakta kıl... affedilemez bir şeydir...
restaurant calistirdigimizdan bircok seye dikkat ederim
ama ozellikle meyveler sogan bicagi ya da sebze bicagi ile dogranmissa yandilar :)
ben gönderemem içinden kıl çıksa yemem ama gönderemem
Bozuk bir tat ya da yemekle ilgisi olmayan birşey çıkması lazım...
Pişmemesi kil olur vs birsey çıkarsa ve kirli tabak bardak kaşık olursa
Beğenmemem, soğuk olması, kötü kokması, tabaktan herhan birşey çıkması vesaire.
Kıl vs olması. Pişmemişse fırına atarım bidaha oradan söylemem
Kıl veya böğcek olması tek sebep olabilir gerisi mühim değil
İçinden bir şey çıkması iştahımı kapatır ama geri göndermem ben uzarım ordan.
Kıl çıktıysa o kısmı ayırır diğer kısımları yerim. Unutmayın cinayetler vb böyle şeylerden çıkıyor.
Hic gondermiyoruz hamburgeri kardesimin biraz cigdi birsey demedi yiyebildigini yedi
İçinde kıl, tüy, pislik çıkması, tadının çok kötü olması
Kıl böcek az pişmiş tadının kötü ve görüntüsünün olması gerekenden farklı olması
Kıl ve sivribiber kurtu olmazsa yemeği geri cevirmem
Hijyen açısından bir olumsuzluk varsa geri gönderirim.
Çiğ veya yanmışsa soğuksa çok baharatlı ise gönderirim
İçinden bir şey çıkarsa ya da sipariş yanlış gelirse.
Erkek garson getiirirse yollarım mini etekli hanfendi getirirse zehirde olsa göndermem xdxdxd
bu sektörde çalışıyorum..
görünüşünden tadına kadar mükemmel olmalı..
ama benim geri göndermem için tek sebep, hijyen konusu..
Kıl ve pişme derecesi, diğerleri tercihe göre kullanılır
Asla öyle bir şey yapmam
siz de yapmayın sakın haaa
Belki tabak istediğiniz gibi gelir ama muhakkak bikaç kişi artık tükürür mü Bi yerlerine mi sürer neler neler
Acı baharatlı falan filan diye ben göndermem şahsen bilmiyorum yani tabiki müşteri hakkı falan ama üzülürüm göndermeye kıl çıksa gönderirim ama yerine getirileni de yiyemem bi daha da gitmem
Yanlış olursa ve yemediğim bir şeyse
Kıl olursa
Bu kadar sanırım başka bir şey ıçin yollamam. Hazırlayan kişiye de yazık yani
Genelde yediğim yemekler bellidir ve sürekli aynı yerden yerim, çorbanın salçası bile eksik olsa değiştirmesini isterim.
Pislik varsa içinde, istediğim gibi gelmemişse, soğuksa gibi gibi
Valla içinde kılda vardı sinekte kaşıkta pisti umrumda olmadı yedim
Kıl tüy dışında tadını beğenmemişsen geri gönderirim
icinde bi fare falan olacak anca oyle yollarim. Soguk bile yedigim oldu yani
Soğuksa, kıl varsa veya tabağın etrafına bulaşmışsa
Kıl kesinlike geri gönderirim acı olabilir ama kıl olmaz sağlık hijyen kurallarına uygun değil
Eğer hoşunuza gitmeyen bir durum oluşursa tekrar o yeri tercih etmemeniz daha doğru olur
Tabi ki kıl , artık veya herhangi iğrenç birşey. Tahammül edilemez
Baydoner in garsonlari çok itici optimum İzmir hele hele daha berbat gitmeyin HD ye hiç gitmedim
Icinde hamam böcegi olursa.
Kıl en nefret ettiğim şey
aşırı tuzlu acı veya baharatlı ya da soğuksa
içinde hoş olmayan bir şey olması
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?