Merhabalar rehberim 🎈🥰 Yemek yapmayı sevmemek mümkün mü; adeta terapi gibi, ilaç gibi geliyor insana. Bide yemek yaparken ya da tatlı yaparken müzik çalarsa değmeyin benim keyfime, yaptığım lezzetlerden keyif alıyorum. Mutfağı az biraz dağıtıyorum, dağınık çalışarak daha kendimi veriyorum çünkü; ama tabi sonrası o mutfak mis gibi oluyor🎈😊 En son sadece kendim için yemek yaptım ben. İki hafta önce pazar günü benim kendimi şımartma günümdü; pazar günleri genelde sevdiğim lezzetlerle kendime ödül veririm çünkü. Canım ne zamandır somon çekiyordu. Norveç somonu almıştım, onu , kırmızı biber, zerdeçal biraz sarımsak, biberiye ve fesleğen ile marine ettim. Fırında pişirdim. Üzerine iki dal defne yaprağı koydum. Fırına yapıştım kokusu çıkınca🥰 Yanında en sevdiğim makarna kremalı fettucini hazırladım. Gözümden kalpler, midemden yaşasın sesleri yükseldi🎈💛
Yemek yapmak bence hepimizin olmazsa olmazlarından birisidir.
Çoğu kişi yemek yapmayı pek sevmesede elinden geldiğince yapmalı , zorunda çünkü bu bizim için bir ihtiyaç.
Tek yaşan birisi için özellikle yemek yapmak daha da zor olabilir (uğraştırıcıdır). Fakat kalabalık bir aile varsa işin içine eğlence girer ve gün geçtikçe yemek yapmaya bayılırsın. ( bazılarıda tabi üşendiği için kendisi yapmak yerine aile büyüklerinden bekleye biliyor)
Kendinden çok başkalarını düşünüp birşeyler hazırlamak bana göre oldukça mutluluk verici. Yaptığım yemekler benim sanat eseridir hem görünüşü hem de tadı harikadır.
Gelelim soruyu cevaplayamaya.😂
En son yani bugün hem ailem için hemde kendim için ıspanaklı börek, mercimek çorbası, ayran yaptım. Tatlıyıda asla unutmam tabi profiterol ❤
En son kendim için mükellef bir sofra kurdum gadası. Tek sorunum yalnız yemem oldu. Ama onunda çaresini buldum. Balıklarımın karşısında yemeğimi yedim.
İftar menüsü paylaşımlarına ne kadar el uzatmaya kalksak da yetişemiyoruz :) Maşallahın var. En son kendim için tost yapmıştım. O kadar çok yaptım ki bu nasıl bir açlıktır ki hepsini yedim.. :) Bu konuda ve diğer aperatifler konusunda marifetimi konuşturdum yine her zaman ki gibi..
ailem için kahvaltı hazırladım. eşim bir süredir tuzsuz ve şekersiz besleniyor. hazır gıdaların hepsinde şeker ve tuz var. ekmeğinden tereyağına kadar özel olarak alıyorum. ama akşam açma tarifi gördüm, ben de deneyeyim dedim. malzemem vardı, kalktım gece vakti tuzsuz şekersiz (ki tarifinde bunlar vardı ama ben çıkardım) açma yaptım. sabaha az ısıttım mis gibi oldu. :))) dün de kendim bolonez soslu spagetti makarna yaptım (yine hamurunu kendim tuttum, yoğurup açtım kestim pişirdim). çocuklar için çok besleyici oluyor. bugün de balık ve midye kalamar karışık yapacağım :))) tuzsuz zor beeee... Allah sabır versin. bi de benim eşim ekstra tuz atar her yemeğe, öyle sever tuzu...
Birazdan eşim ve annem için pırasa pişireceğim. Dün pırasaları tek tek uzun uzun doğradım ayıkladım yaprak kısımlarını tek tek yıkadım gövde kısmını gövde halinde yıkadım, sirkeli suda beklettim, sonra tekrar yıkadım süzgece aldım. Şimdi birazdan küçük küçük doğrayıp pişireceğim. Nasıl pişireyim üstadım? 😃
Mütemadiyen ailem için yemek yapıyorum.. arada hazıra konsam hiç fena olmayacak🙃🙃.. benim için yemek pişirmek değil ne pişireceğime karar vermek zor 🙄.. neyseki hızır gibi yetişen bir rehberim var🤗🤗
Dün kendime salçalı makarna yapmıştım. Genel de annem bana yemek yapar gün de 9 saat çalıştığım için, 14 gün için yurtdışına gitti, ama yarın yine geri dönüyor. Makarnadan kurtuldum 😂