Yaprak sarma yapmıştım. Pişti tadına baktık, tuzlu olmuş. Ne yapabilirim, tuzunu nasıl alabilirim?
Teşekkür ederim şimdiden.
Teşekkür ederim şimdiden.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Piştikten sonra herhangi bir şey yapamazsınız ama yoğurt ile yerseniz tuz tadını fazla almazsınız.
Yaprak tuzlu ise birdahaki sarma yapacağınız zaman harcına tuz koymayın ve yaprağı soğuk suda bekleyip kullanın.
Afiyet olsun iyi akşamlar.
Teşekkür ederim..
Merhabalar öncelikle 😊 Tuz sorunu her yemekte sıkıntı gibi gözükse de telaş etmeyin. Hazırladığınız yaprak sarmalarınız tuzlu olduysa çözümü kolay😊 Patatesin kabuklarını soyup dörde bölün ve içine koyun patates fazla tuzu çekecektir. Yemeğin içine dağılmasından korkarsanız patatesi tüm olarakta koyabilirsiniz. Lakin patates suyu da çekeceği için yemeğinizin suyunu bir tık daha fazla koyun; ekleyin. Afiyet olsun 🎈
Teşekkürler..
Bazı yaprak sarmaları aşırı tuzlu oluyor ama bazıları tuzsuz oluyor. Bu yüzden söylediğim yöntemi denemeden önce sarma yapraklarının tadına bakın. Eğer çok tuzluysa suda bekletmeniz gerekiyor. Soğuk suda bekletin ki çok yumuşamasınlar. Sonra da bol su ile yıkayın. Bu yöntem sayesinde fazla tuzundan arınacaktır.
Teşekkür ederim..
Patatesi soyup çiğ şeklinde tencerenin içine bırakırsan 30 dakika gibi bir süre boyunca, eklediğin patates tuzu çekecektir.
Teşekkür ederim...
Rica ederim
Cevap
4Cevap
Üstüne çiğ patatesi ortadan ikiye keserek koy ve az bir miktar kaynar su ekle, 5 dakika ateşe koy; tuzunu alır.
Teşekkür ederim...
Piştiyse yapabilcek bsy yok artık eğer ekşi seviyorsan limon sıkabilirsin tuzun tadını bastırır ya da yoğurtla yiyceksin
Anladım. Teşekkür ederim..
Pişerken tencerenin içine bir parça ekmek veya patates koyarsın
Peki patatesi nasıl eklemek gerek?
Soyup, dilimler halinde mi, yoksa sadece kabuklarını soymak veya tüm haliyle mi?
Soyup 4 e bölsen yeter
Teşekkür ederim..
Yoğurtla yerseniz gideri olur belki.
Pişerken olsa patates atın denir de, pişti dediniz ya bol limonlu ya da yoğurtla tüketebilirsiniz belki.
Patates ya da ekmek içi koyabilirsiniz.
Teşekkür ederim..
Patates dilip koy içine tuzunu çeker
Teşekkür ederim.
Rica ederim
Patates dilimi koy icine
Çok can alıcı bi soru bu 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?