Bir çok ilin kültürünü baba mesleği sebiyle az çok öğrendim Erzurumda kadayif dolması, pastırmalı kıyma, hatayda iclikofte, oruk Ağrıda Tatar Böreği Kayseride Mantı... Liste uzun her ilik kendine has yemeği var ve ramazanda bunlar daha sık pışiriliyor.Minnak etli sarma
Yöresel olarak ramazanda mutlaka soframızda bulunur dediğiniz lezzet nedir?
Bu sarma fotosunu gördükten sonra, anneme diyeyim yarın sarma yapsın, bugün bizde mercimek çorbası tepsi kebabı vardı, komşular tavuklu nohutlu pilav bir başka komşudanda peynirli helva geldi, bu Ramazan’ın bereketi bir başka oluyor, herkese hayırlı iftarlar hayırlı ramazanlar.
Rızıklar neyse onu tüketirsin, yorumlara bakınca oooo çok şükür herkesin hali vakti yerinde Allah daha çok versin, etsiz öğün atlamayanlar parmak gibi sarma yapanlar! allah daha çok versin herkese ama alamayan yapamayanlar varsa biraz hoş kaçmıyor sanki
Ramazan da sürekli soframızda bulunan lezzet "Hurma" :D Bunun haricinde sürekli bulunan aynı lezzet yok. Allah ne verdiyse yenilip içiliyor :) Fakat ramazan da "Kayseri mantısının" yeri çok ayrı 😋😋
Zeytinyağlıları ayrım yapmaksızın çok seviyorum ya. Evde olduğum sürece yemek yaparım hatta bazen akşamdan yapıp dolaba atıyorum 😊 Yemek seçmem ben pek lezzetli olması ve gözüme hitap etmesi kâfi. Keyifli günler.
Vallahi bende yemedim ben alaçatı'ya gitmiştim bir keresinde tatil için ya inanır mısın sokak satıcısı işporta'da yapılan bir kokoreç yedim, aha şu 27 yıllık ömrümde o kadar iyisni yemedim bak her hangi bir kokoreççi yani öyle meşhur falan herkesin onayladığı bir mekanda bile değildi, bugün burada yarın orada satan bir adamdı... Ah be İzmir ne lezzetlerin vardı bee...