Dün merak edip yulaf ezmesi aldım ve denedim. Şuana kadar denediğim ise meyve karışımları ve sütlü tarçınlı ballı karışımlar. Daha farklı tariflere oldukça açığım.🤚🏻
Yulaf ezmesi ile yapılacak tarif önerileriniz var mı?
Merhaba 😊 Yulaf ezmesi benim de sıklıkla kullandığım bir ürün. Hem lif deposu hem kaliteli karbonhidrat içeriği sayesinde tok tutuyor hemde glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekeri seviyesini normal tutup açlık krizlerine yol açmıyor. Ben genelde süt ile lapa yapıp, içine sevdiğim meyveler koyup, fıstık ezmesi ya da tahin ile yemeyi seviyorum. Ama yulaf ezmesini sadece bunu yaparak kullanmıyorum. Yulafla yapabileceğiniz benimde deneyip yaptığım bir kaç lezzeti söyleyim size; hem sağlıklı hem besleyici yulaf ekmek, sadece üç malzeme ile yulaf ezmeli bir pancake (süt muz ve yulaf) kıtır kıtır bir yulaflı çikolatalı kurabiye, yulaflı kek, hatta dilerseniz granola bile yapabilirsiniz. Yoğurdunuza ya da süte koyup yemesi harika oluyor. Afiyet olsun 🎈
Son zamanların en populer sağlıkli yiyeceklerinden biri olan yulaf ile harika lezzetli tarifler hazirlamak elbette mümkün. Omletler lapalar derken harika tatlılar bile yapılabiliyor. Bunun için benimde denedigim harika bir tarifim var Şekersiz Mozaik Pasta Malzemeler
3 su bardağı yulaf
1,5 su bardağı ılık süt
2 adet muz
5 yemek kaşığı kakao
3/4 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı kuruyemiş
Sütü kaynatmadan ılıt
Yulafları bir kaba alın ve ılık sütle ıslat
Bir kabın içinde muzu ezin. Kakao ve pekmezle karıştır
Nefis bir yulaf tarifi vermek istiyorum. 2 su bardağı sütü 4 yemek kaşığı yulaf ile pişirin. Altını kapatıp içine dolu dolu 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu ekleyin. Tabağa alın ve üzerine bal döküp karıştırın. Bal miktarı sizin ne kadar tatlı sevdiğinize bağlı. O tatsız yulafı hindistan cevizi ve bal ziyafete dönüştürüyor. En son üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben genelde muz, çilek veya kivi kullanıyorum meyve olarak. Badem ve fındık ile de süslüyorum. Nefis oluyor. Afiyet olsun. :)
Diyetisyenimin klasik tarifi 4 kaşık yulaf 4 kuru kayısı, 1 ceviz ve biraz tarçın. Favori tarifim bu. Bazen değiklik olması için kakao ve bal ile pişiriyorum. Bazen de süt ve fıstık ezmesi ilave ediyorum. Çok güzel oluyor. Fıstık ezmesi ile yaparsan üzerine muz dilimleri eklemeyi unutma!
Ya ben şey yapıyorum alta malzemelerini vereceğim ürünleri ince ince kıyıyorum yoğurtla karıştırıp yiyorum çok güzel oluyor gerçekten. Denemeni tavsiye ederim.
Lazım olan ürünler şunlar;
4 yemek kaşığı yulaf.
1 orta boy armut, Yarısı normal yulafın yanında tüketilecek yarısı yoğurda katılacak.
2 adet kayısı kurusu.
2 adet Kabe hurması.
1 adet Trabzon hurması kurusu.
Ya ben ismini bilmiyorum ama Trabzon hurmasının yabani olanı var ya küçük küçük fındık içi boyutunda ondan en fazla bir avuç.
2 adet ceviz içi.
2 tatlı kaşığı kestane balı.
Bir çay kaşığı tarçın. Seviyorsan daha fazla koyabilirsin.
Üstte verdiğim tüm ürünleri elinden geldiği kadar ip incecik kıy. Ardından yavaş yavaş yoğurdun içine koyarken karıştır. O bahsettiğim küçük hurmaları doğrama fındık gibi içine at. Çünkü çok çividi var. Son olarak balı ve tarçını içine at ve güzelce karıştır. Afiyet olsun.
Selam ❄️ sade haliyle yiyebilirsin ben sana ballısını önermek istedim ama detayda değişik istemişsin :) suyla da yiyebilirsin veya muzu bir kaba alıp ezerek içine yoğurt dök çok az da çilek bulursan onu koy kivi de olur tabi suyu bir kapta biraz ısıt sonra yulafı tabağa alıp suyu ve diğer malzemeleri koy karıştırdıktan sonra birazda çok az ama vişne reçeli den koy bu tarife çok güzel bir dene :)
Tabi vereyim benim hazırladığım şekil basit zaten,
Ben yumurtayı bol tutuyorum protein almak açısından 4 tane atıyorum ama genelde 2 atarlar. 2 yumurta 1 ya da 1.5 yemek kaşığı yulaf. Su ile de yapabilirsin süt ile de, süt ile daha güzel oluyor. Yarım çay bardağı su veya süt. 1 yemek kaşığı zeytinyağı.
Yumurta, yulaf, süt, tuz bir kapta karıştırıyorsun. Sonra tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtıp, üzerine bu karışımı döküyorsun, Üzerini kapakla kapatıp bir tarafını kızarana kadar bekliyorsun, daha sonra çevirip diğer yeri de kızartıyorsun.
1 adet büyük boy olgun muz 1 yemek kaşığı bal 5 yemek kaşığı süt 1 adet yumurta 1 çay bardağı yulaf ezmesi (unu varsa unu) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 çay kaşığı karbonat
Hepsini rondodan gecirip krep ya da pankek tavasinda arkali önlü pişiriyorum 😋