Karpuza bayılırım ama kelek karpuz hiç çekilmez. Kaç kere hevesle karpuz alıp eve geldim ve hayal kırıklığına uğradım bilmiyorum. Karpuz sezonu yolda. Sevgili seçmeyi de karpuz seçmek gibi hiç beceremem. Bari karpuz seçmeyi öğretin bana.
Karpuz sezonu yolda. Sevgilim gibi kelek çıkmaması için karpuzu nasıl seçmeliyim?
karpuzun sesi ve dokusu önemli tabi ama en önemlisi yeterince güneş görmüş olması yüzeyi pürüzsüz olması daha iyi olabilir ses olarak karpuza vurduğunda sesi sana geri lastik gibi sektirecek bir çınlama alman lazım gergin oldugunu hissettirir karpuz o gerginlik bıcak bana değerse yarılırım gerginliğidir
Karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;
Öncelikle tekrardan merhaba. Iyi bir karpuz seçmek istiyorsanız öncelikle karpuzun şekline bakmalısınız. Şeklî kusursuz olmalı. Çizik, çürük, batık olmamalı.
Ardından fotoğrafta gördüğünüz hibi görünen sarı lekeye bakmalısınız bu leke karpuzun toprağa değdiği yerdir. Rengi ne kadar koyuysa o kadar iyi demektir. Ayrıca fotoğrafta görünen kahve rengi lekeler karpuzun şekerli yani tatlı olduğunun en büyük kanıtıdır.
Cinsiyet seçimi de çok önemlidir. Fotografta görüldüğü gibi uzun karpuzlar erkektir. Bunların şeker oranları diğerlerine oranla daha azdır ama oldukça sulu olurlar. Daha yuvarlaksı olan karpuzlar ise dişi karpuzdur. Bunlar oldukça tatlı ve şekerlidirler.
Diğer bir önemli nokta ise karpuzun rengi ve vurukunca çıkan sestir. Karpuzun rengi oldukça mat olmalı. Karpuza vurdugunuzda içi sert olmalı ve tok ses çıkmalı.
Son olarak karpuz boyutuna göre ne kadar ağırsa o kadar olgun ve sulu demektir. Bu da ayrı bir kriterdir.
İkisinde de seçmek beceri ve tecrübe ister çünkü. İkisini de balmumu ile parlatırsan harika bir görüntüleri olur. Maksimum makyaja uşalır. Sen de imaja kanar sever de alırsan keleğine de katlanacaksın. Eğer seçmesini bilirsen hiç bir karpuz da hiç bir sevgili de kelek çıkmaz. Karpuzun iyisini tıklaya tıklaya , sevgilinin iyisini yoklaya yoklaya anlarsın. Tıklamadığın karpuzu eve, yoklamadığın sevgiliyi hayatına alma :)
Bende öyle ama artık kesilmiş karpuz alıyorım Hata öyle bi alıyordum ki satıcılar artık vermemeye başladı bende almıyorum Bak pazarda hani kesip yoldan geçenlere veriyorlar ya o kalan parçaya al Ben onları alıyorım zaten ordan tadına da bakmış oluyorum En garanti o şekil almak
Öncelikle dışına bakacaksın kesik, oyuk, bombe ve yumru olmadığına dikkat edeceksin sonra şöyle bir eline alacaksın göründüğünden daha hafif duruyorsa o kelektir ama göründüğünden daha ağır duruyorsa o diridir suludur güzeldir.
Parlaklığına Aldanma
Insanoğlu hemen parlak şeylere ilgi duyuyor algıda seçicilik midir nedir hiç bilmiyorum. Lakin karpuzda parlaklık kötü olduğu anlamına gelir. Bir karpuz ne kadar mat ise o kadar iyidir.
Seçtiğin karpuzun sevgilin gibi kelek çıkmaması dileği ile...
Tabiki de sesinden. Şöyle irice bi karpuz alcaksin eline. Vurcaksın. Çok kalin bir ses çıkıyorsa karpuz henüz olgunlasmamistir. Cok hafif bir ses cikiyorsa da geçmiştir. Orta hoş bir ses var tarif edemiyorum. Bizim evde karpuzu ben secerim.
Karpuzu hissetmen gerekmeli, karpuz seçmek bir sanattır. Hisleriniz tamamı ile uyuşmalıdır. Vurmaymış, koklamakmış, çizgileriymiş İNANMIYORUM. Karpuzu önce seveceksin sonra onun seni sevdiğini hissedeceksin. Son olarakta hisler karşılıklı olursa akşama ziyafet var demektir... 🍉 🍉 🍉 🍉
kıç kısmında ip vardır o ip ne kadar sarıysa karpuz o kadar olgundur yeşilse o kelektir vurarakta anlayabilirsin ama korana döneminde bunu tavsiye etmem
Tokatlaman gerek tok bir ses duydun mu o karpuzu al kelek cikmasi imkansiz😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sadece “Sevgilim gibi kelek” lafının üzerine yorum yapıcam, soruyu sırf bu lafı kullanmak İçin sormuşsun gibi geldi de. Biz karşı cins hakkında böyle ifade kullansak ağzımıza edersiniz, ama kendinize o hakkı tanıyorsunuz.