Ben evime gelecek misafirler için genelde başlangıç olarak çorba yaparım. Domates genelde tercih ederim. Sonrasında paçanga böreği gibi bir ara sıcak mutlaka olacaktır. Bir z. yağlı ise illa ki olur. BArbunya, yaprak sarma tercihim. Bir kaç ufak meze hazırlarım mesela tarator, haydari, patlıcan ezme gibi. Ana yemek olarak et sote olabilir, tavuk şinitzel olabilir. Yanına bulgur pilavı güzel olur. Arkadan da sütlü bir tatlı mesela keşkül üzerine dondurma güzel bir son olacaktır
Yani misafir geliyorsa onları da tanıyorsam çeşidi bol şeyler tercihim olacaktır. Başlangıç olarak; mercimek çorbası tercih ederim. Ondan sonraki seçenekler artık neyi uygun görürsem o şekilde olur. Etli yemek yapabilirim. Ben yapamam ama senin için söylüyorum sarma yapabilirsin Patates püresi ve köfteyide çok yakıştırıyorum. Pilav ve yanına sulu bir yemek olur ( bunun yanına ekstra olarak cacık) güzel olacaktır. Patlıcan dolması ve Biber dolması yanına yoğurtlu bir salata çeşidi güzel duracaktır.
Tabii biz adanalılar dışardan misafir geliyorsa mangal yakarız ama :) sen bu seçenekleri değerlendirmeye alabilirsin