Ben taze nane, dereotu, maydanoz üzerine de nar ekşisi olmadan salataya salata demem. Bu üçü olmadan yeşillik salatası eksik kalır.

Merhaba 🥰 Yeşillikler ile hazırlanan salatlara bayılırım. Hem sindirimi düzenliyor hem hazmı kolaylaştırıyor. Özellikle balık ve et yemeklerinin yanında oldukça tercih ederim büyük bir keyiflede hazırladım. Benim yeşilliklerim marul, maydanoz, bazen dere otu, ıspanak, semiz otu salatalık eklerim. Üzerine lor peyniri ya da tulum peyniri çok yakıştırırım. Biraz çörek otu ya da keten tohumu eklerim. Kırımızı toz biber, fesleğen ah o fesleğen kokusu beni benden alır orası ayrı🥰 Limon sıkarım genelde. Bazen de peynir kattıysam ceviz parçaları eklerim. Ayrıca kırmızı ve sarı Kaliforniya biberleri koyarım. Bazen kuru erik, kuru kayısı serperim. Sadece yeşillik salatasını öğün olarak yiyeceksem ızgara tavuk ya da ton balığı koyarım. Ayrıca limon sıkmazsam elma sirkesi gezdiririm üzerine biraz. Varsa avokado da dilimlerim içine. Yeterki sevdiğim malzemeler elimde olsun.

Yarın yapayım en iyisi 🎈

Merhaba,
Yeşil salata yaptığım zaman içerisinden sebze olarak şunlar oluyor;
Bütün sebzeleri elimden geldiği kadar ip incecik doğruyorum. Bu sayede çatalla yerken daha rahat yemiş oluyorum. Ayrıca her yaptığım salatada baharatlı sos oluyor. Yeşilliklerden çok baharat acısının tadını almayı çok seviyorum.
Sosu ise şu şekilde hazırlıyorum;
NOT: Bütün baharatlar alta yazdığım oranda olmalı.
Önce limon suyunu sıkın ve bir kase içinde sıvı yağ ile karıştırın. Ardından sırayla güzel bir şekilde karıştırmak suretiyle baharatları ekleyin. Bütün baharatları ekledikten sonra bir güzel karıştırın ve salatanızın üstüne bir güzel yayın. Son olarak ta isterseniz bir miktar nar ekşisi ilave edin. Sizin için ağır olabilir ben bu şekilde tüketiyorum her salatayı.
Ege, ve elbette Egeliler bu konuda uzmanlar!!!
Bir rivayete göre baba oğul tarlada çalışıyorlarmış, oğul babasına seslenmiş”Baba baba! tarlaya bir inek bir Egeli girdi”Baba cevap vermiş”oğlum inek kalsın Egeliyi kov gitsin”
Bu hakaret içermiyor aksine Egeliler sağlıklı beslenme konusunda oldukça ileri durumdalar🙏🙏🙏
Gelelim salataya ilave edebilirmiyiz roka zeytinyağı boş limon?
Katılıyorum yeşilliklerin karışımı mükemmeldir neticede yavan ot tadını keskin lezzetleri olan nane ve dere otuyla çeşitlendirmek salatayı salata yapan en leziz unsurdur
Mesela çoban salatada soğan ve sirke gibi lezzet arttırıcılar salatanın lokomotifidir
Cevap
26Cevap
Marul ve yeri geldiğinde yeşil soğan mutlaka olmalı derim.
Göbek salata, tere, kekik şart..
Bana salata olsunda ayırt etmem ama tuzsuz yiyemem cok az da olsa tuz olmalı
Havucun tadını kesinlikle almalıyım. Havucun tadını alamıyorsam bile kırmızı lahananın tadını almalıyım. Onu da alamıyorsam salatayı kenara ittiriveririm. Yemeye devam edemem.
Ben yeşillik sevmiyorum galiba kuru soğan domates ve salata sade ve tadı daha normal geliyor diğerleri çok karışık geliyor
En sevdiğim akdeniz salatasi. Ozellikle iri iri dogranacak. Zeytin de olcak çörek otu da. Bir de peynir, zeytinyağı ve ben mısırlı seviyorum
Kekik hakiki zeytin yağı limon salata da olmazsa olmaz benim hatta bazen çok çok az karabiber eklerim
Salatada isot seven tek kişi ben miyim 😂
Yeşillik olarakta roka ve marul diyebilirim...
Semiz otunada bayılıyorum.
Limon ve zeytin yağa ( bolca olmazsa olmaz) onun haricinde kuru soğan. Bunlar yeterli aslında ama kırmızı pancar ayrı bir lezzet katıyor. Dere otu ve maydanozu eve sokmam 😊
Nane
Dereotu
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Taze nane kesinlikle olmalı. Baharat olarak kişniş olmazsa olmazım
Roka, taze nane, tere, kuzu kulağı, dere otu sayabilirim.
Ben yeşil acı biber ekliyorum ve acılığını hissetmem gerek
Yeşil salatada, maydonoz ve dereotu olmazsa olmazım.
Havuç nar ekşisi taze nane olmazsa olmaz salata denilince akan sular duruyor çok seviyorum
Rokasız bir salata benim için eksik demektir o anason kokusu beni benden alıyor.
Yoğurt, köri sos, bal ve limonla inanılmaz bir sos yapıyorum. Salataya can katıyor resmen...
Maydanoz dere otu nane fesleyen sirke limon yağ vs gibi daha çok şey var
Detaya ilave olarak; mor lahana, havuç, domates, kekik koyarım.
Salatalik domates marul kafi bana fazlasini sevmem birazda tuz tamam
aklıma masterchef geldi , adamlar saatlerceyemek yapmak için kendini paralıyor , yemeyı yıyenler yok ağzıma şu gelmedı yok bunun tadı hissedilmedi ((:
Havuç, susam, domates, salatalık, dereotu, marul.
Ben kara lahana seviyorum ve nar ekşisi çok da yeşil olmadı ama idare edin artık ☺️
Feslegen ve biraz mayonez yesil salataya cok yakisiyor bence
marul ve yarım limon
Be yeşillikler içinde en çok salatalığı seviyorum, böyle sulu sulu yemeye bayılıyorum, annem salataya yardım et dediğimde tutamıyorum kendimi hemen saldırıyorum resmen kopariyorum ucundan 😋😋
Olmazsa olmazım yoktur.
Nar ekşisi sosu kırmızı toz biber mor lahana
Marul kirmizi lahana bu kadar
Domates, yeşil soğan ve salatalık..
Havuç, dere otu, maydonoz...
Sumak ya da limon. Bana gore salata ekşi olmali
Domates salatalık göbek kırmızı lahana kuru sogan
Zeytinyağı, limon ve nar ekşisi.
Maydanoz roka marul falan.
Madanoz domates salatalık yesil soğan ve dereotu.
Domates salatalık soğan sumak marul semizotu
Marul, yeşil soğan, yeşil biber, limon
Marul, Brüksel lahanası
Roka ve limon. Hatta sadece ikisi de olabilir.
Soğan marul nar ekşisi şart
Yeşil soğan ve maydanoz
Dere otu.
Perfec 🙄👍
mevsim salatası
Mısır ve havuc olmadan asla
Sogan
Roka tere maydanoz
Kesinlikle havuç salatada havuca bayılırım
Dere otu
Maydanoz
Nane.