Ben veganlık kavramını saçma buluyorum çünkü insan evrimsel süreçte ki bu yaklaşık 40 bin yıl hatta daha fazlası ediyor hem hayvansal hemde bitkisel besinlerle beslenmiştir ve insan vücudu da bu beslenme çeşidinin etkileri ile şekillenmiştir buna karşı gelmek dirket doğaya ve insan doğasına karşı gelmek demektir ama veganlara saygım var çünkü kimsenin hayatına karışmaya hakkım yok onlara veganlığı bırak vs gibi saçma bir teklifte bulunmam ama benim ona gösterdiğim saygının aynısını görmek isterim. Eğer vegan olmak bana mantıklı bir düşünce olarak geliyorsa bunu kendi iradem ile tercih ederim
Ben senin kararlarına saygı duyuyorsam Sen de benim kararlarıma saygı duymak zorundasın Senin tercihin bu şekilde olmuş benim tercihim bu şekilde olmuş istesen de istemesen de kabul etmek zorundasın insanla bir şeye zorlama ya kalkmak yanlış bir davranış olur yapma
Herkes özgürdür beni değiştirmeye çalışmasın kimse. Sadece önerir kabul etmezsem de ısrar edemez hiç hoşlanmam. Ben ona baskı yapsam nasıl olur.. Keyifli günler.
Böyle gönül isleri ozendirerek falan olur kardesim. Ben bir ara şu vegan yemekleri vejeteryan yemeklerine ilgiliydim. Kendi kendime bir hafta vejeteryan beslenme chalenge yapiyordum. Kisa sureler icin çok faydalı. Bedenim daha dinç oldu. Ancak uzun sure yapinca midem yanmaya basladi doktora gittim. Birkac vitamin eksik çıktı. Sürekli doktora gitmek ve takviye almak doğru gelmedi Yani yapamadim. Cevremde vegan yok ama zorlasa carpardim bir tane. Nasil ben her önüme geleni Müslüman veya et yemesi icin zorlamiyorsam oda beni zorlayamaz sadece ozendirebilir. Eger biri sana et yemen için saygısızlık yaparsada seninde cevap verme hakinda olabilir.
Ayrıca veganlara çok saygi duyuyorum. Hayvancılık sektörünü dizginlenmesinde büyük rol oynuyorlar. Biz soyleyince o kadar samimi gelmiyor. Ama veganlar soyleyince ana kaynağı var
Ona ne yaparsa yapsın vegan olmayacağımı ve görüşüme saygı duymak zorunda olduğunu söylerim. Hâlâ anlamiyosada bende ona et yedirmeye çalışırım ve yaptığı hatayı anlar. Yine olmuyosada öyle biriyle arkadaşlığı keserim.
Kalbini kirmami istemiyorsa israr etmez. Kendisi ne olmak istiyorsa olsun ama beni zorlayamaz. Ustume gelirse agir konusurum. Ben balikta yerim yumurtada sutte icerim ette yerim o yemiyosa saygi duyarim ayni saygiyi da ondan beklerim.
Arkadaşım sebze yemeklerini sevmediğim için benim vegan olmayacağım bili ve beni bunun için zorlamaz. Benim onu et yemesi için zorlamaya hakkım olmadığı gibi onunda beni vegan olmaya zorlamaya hakkı yok.
ona başkalarının tercihlerine saygı duymasını başına vura vura öğretirdim. jher defasında aşağılayarak. ne demek vegan olmalıymışım, sanane ki, derdim. mesela s a n a n e?
Yakın arkadaşım benden bırakın veganı vejeteryan bile olmayacağını biliyordur. Evet hayvansal ürün tüketirken işin vicdani boyutunun farkında olan ama boğazına dur diyemeyen biriyim :(
veganlık tüm hayvansal gıdalardan arınmış beslenme türüdür ve hatta bir yaşam biçimidir. Öyle ki tereyağı, yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, süt, süt ürünleri (peynir, yoğurt, krema vb.), kemik, sakatat hatta bal, jelatin gibi ürünlerin tamamen hayatınızdan ve beslenmenizden çıkması gerekiyor.