Yaptık ama fazla geldi tariften baya. Nasıl ve kaç gün dayanır?
Bilmeyenler için, içinde çiğ yumurta var.Fotoğraf alıntıdır.Tarif: 2 yumurta 1 su bardqğı süt 1 su bardağı su 2 su bardağı un Tuz
Malzemeleri karıştırıp kızgın (yapışmaz) tavaya kepçeyle (ben yarım koyuyorum) koyuyoruz. Üzerindeki beyazlık sararıp göz göz olunca terse çeviriyoruz. 2 taraf pişince kenara alıp hamurdan aynı şekilde ekle, pişir... ilki yapışabilir bu arada (tava yeterince kızmayınca oluyor galiba), ben döküm tavada yapıyorum, genelde sorun olmuyor.
Cizleme/akıtma/pancake (tuzlu) hamuru dolapta kaç gün dayanır?
Merhabalar canım iyi günler gel sana yardımcı olayım biz pancake hamurunu yaptıktan sonra hiç dolaba koymayız fırının içinde tepside kalır yedikçe de ısıtıp yeriz sana da tavsiyem buzdolabına koymaman fırında bekletmen böylece daha pratik ve bir sorun olmuyor biz 2 gün içinde cızlağı yiyorduk sana da tavsiyem 2 günü geçirtmemen yönünde.
İçindeki süt ve yumurta taze ise 3-4 gün :) Ancak şöyle de yapabilirsin. Hamuru buz ufak ufak poşetleiyp difrize atarsan bir aya kadar bozulmadan duracaktır. Denendi onaylandı! Bir gece önceden çıkatıp çözdürerek rhatça kullanabilrisin. Ben resimdei gibi ağzı kilitli poşetlere koyup üzeine tarih atıyorum.
İçinde yumurta bulunduğundan uzun süre saklanmaz kırılmış çiğ yumurta buzdolabında 6 saat ile 12 saat arası saklanabilir. Hamurunda yumurta olduğu için yapıp tüketmeni öneririm
Buz dolabında en fazla 24 saat süre ile tutulur. Pankek için bu böyle ve böyle yapıyorum. Cizleme ve akıtma ne hiç bir fikrim yok aynı şey mi onu bile bilmiyorum :)