Uzun bir süreden sonra merhaba herkese akşam kendime yemek hazırlarken nedense aklıma şıp diye böyle bir soru düştü acaba dedim sevgilim olsaydı bu yemek menümü beğenir miydi? diye. Bende neden bunu sitede sormayayım diye düşündüm. Evet dostlar , merdivenden kayanlar , komedi filminde ağlayanlar ve upuzun mesaj atıp karşılığında ok by diye mesaj alanlar...
Soru detayının İncir çekirdeğini doldurması babında görsellerimle ben nasıl bir menü hazırlayacağımı anlatayım ;
Başlangıç için anamın bana gönderdiği köy tarhanasının artık açılma zamanı gelmiştir :) Kıymalı köy tarhanasıAra sıcak olarak : Hazır satılan nugget ile kombinasyonlanmış spagettiGörseldekinde mantarda var lakin ben ikisinin pek iyi bir karışım olacağını sanmıyorum. Mantar tercih etmem.Ara sıcak olurda ara soğuk olmazmı olur tabii kırk yılın başı sevdiceğimiz gelmiş bir zeytinyağlı dolma sarmayalım mı 😂 kuru kuru değil tabii ufaktan soğuk mezede hazırlarım bişeyler onu şimdi yazmayım..Buraya kadar geldik ee ağzımız kurudu ne içelim ben içki kullanmadığım için asitli içeçek olur büyük ihtimal bende.
SALATA : aaa bak salata önemli sofrada en önem verdiğim şeylerden biri her akşam yemeğimde mutlaka salata olur. Tercihim zeytinyağlı vemısırlı kıvırcık salata ( soğan kesinlikle kullanmam salatada sevmiyorum )
Ana yemek tercihim : Patatesli sulu köfte den yana hem hazırlaması kolay hemde çok iyi yaparım...Akşamın sonunda tatlı yiyelim tatlı konuşalım değil mi? Hali hazırda biraz ağır bir menü yağlı olarak şerbetli bir şeyler ya da sütlü bir tatlı ağır kaçaçağını düşünüyorum. Bunun yerine hazır bir dondurma alıp kupa bardakta servis edebilirim diye düşünüyorum.
Sorumu burada bitirirken biz yedik içtik doyduk ( Bu arada vegan olma ihtimalinide yok saymadım ki zaten insan sevgilisinin bu özelliğini bilir. Ona göre önceden vegan birinin yiyeceği tarz menü hazırlar. Yani bu menü komple değişir )
Bu magnolia çok duyuyorum son zamanlarda hiç yemedim sadece nasıl sunulduğunu ve görüntüsünü gördüm tadını merak etmekle beraber yapım asamasınıda arastıracağım