Türk kahvesi makinem değme cezveye göre harika kahve yapıyor. Bana göre sır kullanılan malzeme değil kahvenin kendisi. Dibek kahve asla kötü sonuçlanmaz :)
Filtre kahve için ise iyi bir 3. nesil kahve dükkanından çekirdek kahve alarak orta taneli çektiriyorum. Cam french press kullanıyorum ve asla kaynamış su eklemem. Kaynayan suyu mutlaka dinlendiririm biraz öyle kahve demlerim.
Türk kahvesi makinalarda güzel olmuyor en güzeli varsa bakır cezve de yapılanlar kısık ateşte pişirmek. Filtre kahve çay gibi demlenmeye bırakılması gerekiyor en az 10 dakika dinlenirse yoğunlaşıyor filtre kahve tadını alıyorsun.
Kahve kaynarken karıştırılır. Taşacağı vakit ocaktan alınıp tekrar karıştırılıp tekrar ocağa konuş karıştırılır. Bu işlemi her fincana koyarken yapınız. 🙄 Biraz karışık oldu sanki 🙄
Her ikisini de makinede yapıyorum. El yapımından daha lezzetli oluyor. Yalniz filtre kahve makinesinde kahve yapıldıktan sonra hemen içmek yerine en azından bir 10 dakika demlenmesini beklemek şart...
Sodayla yapanlar hatta kaşığı karbonata batırıp çıkaranların oldğunu duymuştum fakat bunların hiç birini yapmıyorum. Bakır cezve de soğuk suyla ve kısık ateşte yapıyorum :)