A101 den dondurulmus karides aldim bugun suda beklettim ve icini temizledim ( ici temizlenmemisti) temizlerken baya cozuldu ve bazilari parcalari dagilir gibi oldu. Sonra hrmen yikayip suzup tavaya attim ve pisirdim. Ama icimde bi korku var bozulmus olabilir mi diye etleri dagilir gibi olunca korktum acikcasi. İlk defa kendim karides yapiyorum evde. Sizce bozulmusudur? Yesem bir sey olur mu?
İnce karides olduğu için temizlerken parçalamışsin. İnce karidesin bağırsağı kolay temizlenmez yesende sorun olmaz biz teknede avdan çıkmış ince karidesi kabuğuyla direk kızartıp yeriz o bağırsak tadını bozmaz merak etme.. bozulmamış tır o karides ama dondurulmuş ürün tavsiye etmem.. karides ince karides alacak isen Marmara karidesi bul daha lezzetlidir.
Birde eğer yapacak isen tereyağında hafif pembelesene kadar kizart ateşin altını kapatırken kırmızı toz biber az kekik dövülmüş bir diş sarımsak at bir iki karıştır rendelenmiş kaşarı üzerine ilave edip kapağını kapat sonra afiyetle ye
Gördüğüm kadarıyla karidesler ufak normalde karides eti çabuk dağılan bir et ufak olması daha çok dağılması demek bu yüzden dağılmıştır, pişirirken hafif pembeleşmesi lazım buda 3-4 dakika yeterli daha fazla pişirse o yumuşacık et kayış gibi olur.
Bunu zaten almissinda bir de marka kötülemek gibi olmasin ama a 101 in dolap yiyeceklerini almani tavsiye etmem. Orada çalışan bir tanidik vardıda genelde eski ürünleri üste koyuyorlar indirim yapıyorlarmis😕
Çok değil buzlu oldugu icin hafif temizlenebilecek hale gelsin cozulsun dedim cunku bagirsaklari temizlenmemisti temizlerken de cozulmus oldu. Bazilari gayet guzel temizlendi ama bazilari hafif dagilir gibi oldu etleri temizlerken
merak etme bozulmamıştır. buzdan yeni çözüldüğü için buzlu olduğunda darbe alıp kırılanlar olmuştur onlar dağılmıştır buz çözülünce. ama bibere falan gerek yoktu. tereyağ ile kavurup biraz pembeleşince içine sarımsak ince dilimler halinde atacaktın. az biraz kırmızı toz biber. sonra misss. afiyet olsun