Somer Sivrioglu Avusturalya'da Anason isimli restoran sahibi ve Masterchefin üç sezonluk jüri üyesi. NeyseNe kanalınin Los Sohbet isimli programında Türk mutfağının ilk 3 e degil ilk 10 da bile olmadığını , mutfagimizin saygi görmediğini söylemiş. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?Somer Sivrioglu
Gastronomiyle bu kadar yakından birisi oldugum halde ben bu yorumu yapamıyorum mutfak konusunda nasip bir bilgi sahibisin yargı verebiliyor uluslararası bir sefi yargılıyorsun
Aşağıda çoğu kişi benim düşüncemin aynısını söylemiş neden benim söylediğime takıldın. Ayrıca eziklenmeye ne gerek var ya yüzyılların birikimi olan bi mutfaktan ağız tadından bahsediyoruz. Sırf türk diye birileri eleştirecek biz de susacak mıyız. Ben ilmi bi eleştiri yapmıyorum. Biraz mantık yürüten herkes bunu anlayabilir. Ayrıca her gastronomi okuyan herşeyi bilecek ya da her yemeği yapacak diye bişey yok bunu juriliğini yaptığı prıgramda açıkça gördük
Bogaz sayisi acisindan degerlendirebilirsiniz. Kendi kulturu disindaki kulturlere meyilli olan insanlar genelde tuketim toplumlaridir. Bizde oyleyiz. Dunya genelindeki Turk nufusu ilk 10 da ise ama mutfagimiz ilk 10 da degilse kendimizi iyi tanimamisiz ki mutfagimizi iyi tanitalim.
Bir mutfagin iyi olduğuna karar veren bir mercii olursa Michelin yıldızı verebilecek nitelikte olmali bu derece iyi damak tadı olan insanlar buna karar verebilir
Demokrasiye ibanmiyor musunuz enbaz 300 milyon kisinin damak zevkini mutfagini bir fransiz ya da farkli uluslar mi belirlemeli. Kendi mutfagimuzin otoritesi okamaz miyiz? Degerlendirmede temsil olmamali mi? Michelin yildizi nasil veriliyor?
Habersizce 3 kisi bir restorana gider ve sefin tavsiyesini isterler bir iki ya da üç yıldız verilir yıldızlı bir sef için yıldızını kaybetmek olum gibi bir şeydir aslinda yıldızını kaybetti diye intihar eden sefler de var n
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
sıralamaya göre 10. sırada
https://www.usnews.com/news/best-countries/articles/2016-04-15/the-10-countries-with-the-best-food-ranked-by-perception
Dünya mutfağını bilemiyorum. O gezmiş görmüş farkında. Doğrudur belki. Umarım ülke olarak daha üst sıralara çıkabiliriz, altyapımız var ve sağlam.😎
Aslında Türk mutfağının iyi pazarlanamadığını kast etmiş. Bu konuda ona hak veriyorum.
Eurovision'da bile 1. olacakken Türküz diye puanlamada hile yaptılar. Mutfağın ilk 10'a girmemesi gayet normal😂
Ondan mı restoran açmış yurtdışında kendi kendine eziklenmiş sadece açıklaması umurumda olmaz türk mutfağı bir numara benim için
Sen kimsin
Kim olduğumun önemi yok kim olduğunu bilmesi gereken o açıklamayı yapandır
Gastronomiyle bu kadar yakından birisi oldugum halde ben bu yorumu yapamıyorum mutfak konusunda nasip bir bilgi sahibisin yargı verebiliyor uluslararası bir sefi yargılıyorsun
Aşağıda çoğu kişi benim düşüncemin aynısını söylemiş neden benim söylediğime takıldın. Ayrıca eziklenmeye ne gerek var ya yüzyılların birikimi olan bi mutfaktan ağız tadından bahsediyoruz. Sırf türk diye birileri eleştirecek biz de susacak mıyız. Ben ilmi bi eleştiri yapmıyorum. Biraz mantık yürüten herkes bunu anlayabilir. Ayrıca her gastronomi okuyan herşeyi bilecek ya da her yemeği yapacak diye bişey yok bunu juriliğini yaptığı prıgramda açıkça gördük
Ben de diyorum ki bu işin okulunu okudum senin yaptığın yargıyı yapamıyorum
En iyisi olmayabilir ama en temizi olduğunu iddia edebilirim.
Seciciyiz. Her sey yemiyoruz
Kokoreç midyeyi kim yiyor
Uluslararasi platformda dunya nufusuna gore siralamamiz neyse esas o olmali.
Ne alaka
Biraz daha dusunurseniz daha iyi anlarsiniz.
Nüfusa göre yemek mi bir anlam veremedim
Bogaz sayisi acisindan degerlendirebilirsiniz. Kendi kulturu disindaki kulturlere meyilli olan insanlar genelde tuketim toplumlaridir. Bizde oyleyiz. Dunya genelindeki Turk nufusu ilk 10 da ise ama mutfagimiz ilk 10 da degilse kendimizi iyi tanimamisiz ki mutfagimizi iyi tanitalim.
Bir mutfagin iyi olduğuna karar veren bir mercii olursa Michelin yıldızı verebilecek nitelikte olmali bu derece iyi damak tadı olan insanlar buna karar verebilir
Ayni fikirde degilim. Bir Fransiz Turk mutfagini dogru degerlendirebilir mi?
Fransiz ne alaka adamlar butun dünyayı değerlendiriyor
Michelin yildizini Fransiz gurmeler ver miyor mu?
Bu konuda bir bilgi verilmemiş ama birisi bir mutfagi değerlendirecekse elbette bu kişinin turk olmaması gerekli
Demokrasiye ibanmiyor musunuz enbaz 300 milyon kisinin damak zevkini mutfagini bir fransiz ya da farkli uluslar mi belirlemeli. Kendi mutfagimuzin otoritesi okamaz miyiz? Degerlendirmede temsil olmamali mi? Michelin yildizi nasil veriliyor?
Habersizce 3 kisi bir restorana gider ve sefin tavsiyesini isterler bir iki ya da üç yıldız verilir yıldızlı bir sef için yıldızını kaybetmek olum gibi bir şeydir aslinda yıldızını kaybetti diye intihar eden sefler de var n
Hayir bir yemegi kendi kulturunde yaşayan insan değerlendiremez cok fazla kültür tanimis olmasi gerekiyor pişmemiş gelişmesi gerekiyor
Bence siz michelin yildiziyla mutfaklari karistiriyorsunuz. Sanirim michelin yildizi sefin mutfagina degil ustaligina veriliyor.
Sefin mutfagi. ile ustalığı arasındaki fark ne
Soru Turk Mutfaginin siralamasi degil miydi?
Evet ve bunun yerini kimin belirleyeceği
Bir sefi secerken yaptigi yemegin hangi ulkenin mutfaga ait olup olmadiginin ne onemi vardir?
Tabii ki yok bir önemi
O zaman michelin yildizini veren kisilerinde bu kultur mutfakkarini siralamasi dogru degildir.
Sen olayi anlamadın galiba biz burda eğitilmiş bir dilden bahsediyoruz
Benim anladigim su. Dunyaca unlu cerrahlara en iyi hastalar hangi ulkede diye soruyorsunuz?
Alakasi yok ortada bir ürün var ve insanlar bu ürünler hakkında yorum yapiyor
Teşekkürler. Birbirimizi anlamıyoruz.
Neden giremez. Çok iyi
bir
aşçıyım mutfağımız gayet zengin
Nerde
Bir çok Avrupa’da restoranda çalıştım. şu an Dubai deyim.
SiZin memlekette de çalıştım
Türk mutfagı en iyisi
Kac mutfak biliyorsun
Tek Türk mutfağını😂
O zaman nasil kiyas yapiyorsun
Cunku en iyisi bizimkide ondan gidip ot bok yiyen insanlarınki iyi olcak değil ya
Herkes kendi mutfagini en iyisi sanıyor
Bu kadar derin bir mutfak tabi ki girmesi lazım
Doğru demiş
Haksız da sayılmaz
Dipnot aşçıyım
Nerde
Pazarlaması kötü
Napak ağlayak mı