İzmir diyo yavv... Ben bir ara bakmıştım 2 yerde gördüm.. Birisi istiklaldeki balıkçılar çarşısında.. orada haşlama söğüş yapıyorlardı kelleyi. Bir de Kadıköy çarşısında balıkçıların orada var.. Oradaki benim sevdiğim olan kelle fırın şeklinde.. Ama adrese servis yok. Eskiden çok yaygındı ama bu azalmış.
Bir İstanbullu olarak sakatat kültürünü gurmelerin bilip taktir edecekleri bir konu olarak görüyorum. Çoğu insanda bu bilgi ve kültür yoktur. Ön yargıysal bakışla itici olarak algılarlar.. . Şehrimizin eski ev sahipleri rumların bize bıraktığı önemli bir mirastır bu.
Umumiyetle öyle olunuyor.. Ama siz tadına baktığınız halde beğenmeyip yemiyorsanız sanırım bu konuda istisnasınız. Kokoreç ve işkembeye de benzer önyargısal bakış çok olur. Bu da benzer bir durum olsa gerek. Eski yaşamdaki gibi bir hayvanın kellesini ellerimizle porsiyonlayıp yemenin kadınları korkutacağını tahmin ederim.
Dilden çok çevresindeki etler lezzetlidir. Onları dene ilk olarak.. Dil denemek istersen dana dili tavsiye ederim. Söğüş şeklinde tabakta ya da sandviçe koyabilirsin.
En İyi Cevaplar