Komşum apartmandaki bir aileyi yemeğe davet etti güzel yemekler yapmış ama çorbayı hazır çorbadan yapmış. Ben pek problem etmedim ama başka bir komşumuzun pek hoşuna gitmedi bu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Siz misafirinize hazır çorba ikram eder misiniz?
Komşum verdiği davette hazır çorba ikram etti. Siz misafirlerinize hazır çorba ikram eder misiniz?
Birdaha sizi davet etmesin o zaman misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Hangi komşu bu devirde davet yapıyor eminim bilseki yaptığı bu insanlığa rağmen arkasından laf yapılıyor yüzünüze bakmaz. Insanoglu işte lafa gelince lak lak ise gelince yok neyse inşallah bir an önce gerçek yüzünüzü görür 🤦♀️
Yemeğe davet etmekteki amaç hep birlikte oturmak muhabet edip vakit geçirmek değil mi. Neden yemeğe takılıyor ki insan demek ki çorba yapmayı ya bilmiyor ya da yetiştirmedi hazır yaptı. Benim için sorun olmazdı. Soğuksa sorun olur sadece
Ee ne olmuş? Millet abartmaya ne kadar meraklı. Kadın belki kendine de hazır çorba yapıyordur, misafire de öyle yaptı. Kadın düşünüp evine davet etmiş milletin dert ettiği şeye bak.
Ben uygun bulmam kendi adıma.. Ama herkesin misafir ağırlama şekli, zekası, bilgi ve görgüsü aynı olmaz. Kınamıyorum onları. Belki tembeller belki de bilgisiz.
Bana göre saygısızlık bu gadası. Çünkü insan evine gelen misafire değer vermeli ve saygı duymalıdır. Ben çorbayı dışarda da içerim. İstisnai durumlar hariçtir.
Oha niye bu kadar dislike ne alaka ya bazbe hic anlamiyorum. Bencede bi zahmet kendi yapsin corba yamak Kadar kolay bir yemek yok. Nerdeyse hic ugrastirmiyor
@Kayla96 ben alıştım gadası doğruları söyleyince böyle olur. Sitede soru sahibine yaranmak millete iyi gibi görünmek için kendi duygularını kimse yazmıyor 😂
Vallah ben icimden geldigi gibi yaziyorum. O kadar da özgür olalim su hayatta. Dislike atanlar cogu zaman bir seyler basardigimizin ispati. Tabi sinir bozucu o ayri. Neden sinir bozucu diyorum cünkü toplumun kalitesinin düsük oldugunu gösteriyor
Hazır çorba asla almıyorum bile. Aşırı sağlıksız ve şahsen lezzeti de bana kendi yaptıklarım kadar doyurucu gelmiyor. Değil misafire ikram etmek kendim bile içmem ben onları.
Belki zamanı yetmedi, belki çorba tenceresi kazaya uğradı, belki malzemesi çıkışmadı, belki çorba yapmayı unuttu son anda aklına geldi, keza mecbur mu ki zaten zıkkımın kökünü içsinler, misafirliğe mi gidiyorlar lokantaya mı belli değil adafsfgsd
Çok bile ikram etmiş çay ikram edip yollasa yeridir, o da demleme çay değil sallama poşet çaylardan olmalı bardağın kenarından sallanmalı, yemek beğenmeyen komşunun tekrar yüzüne bakanda da kabahat, bu yüzden ben hep derim insan eşi dışında hiçbir insanla gereğinden fazla samimi olmamalı, insanlara fazla yüz vermek iyi değildir çünkü yüz bulan şımarır! İnsanoğlunun genel tabiatı bu şekildedir kişisel durum değil, belirli bir mesafe takınarak samimiyetten çok daha kaliteli ve sağlam arkadaşlıklar kurulabilir, çünkü beklenti fazla olamazsa hiç kimse birbirini yermeye, yadırgamaya ve kırmaya da kalkışamaz.
Saygıyla vesaire alakası yok. Kendisi çorba yapabilse veya yorgun olmasa elbette yapar. Yani sizin bu sorularinız delirtiyor. Neyse herkesin kendisine göre misafir anlayışı vardır. Muhabbet ettikten sonra o pozitif enerji doğduktan sonra böyle bir soru sorman gerçekten üzücü. Ayıp diyenlerinde herhalde her gün anası çorba yapıyorda beğenmiyorlar ya.
Hoşuna gitmeyen komşun padişah soyundan falan geliyor sanırım :D Maşallah, davet veren kişinin gösterdiği hassasiyete, inceliğe ve davetine bakmıyorda ne hazır ne değil ona bakıyor. Çok saçma birşey, hazır çorba olsada olmasada zehir yedirmiyor sana, oda bir uğraş bunun bulaşığı var, o malzemeye para harcaması var ve verilen bir zaman var.. Yemekteyiz programımı bu?
Hazir corba ikram ederim neden etmeyeyim oyle bir kural mi var? Komşun guzel guzel yemekler yapmis kendin söylüyorsun o kadar güzel sey icinde çorbanın hazir oluşuna takılmak bardağın bos tarafni görmekten baska sey degil ayrica bunu lafının yapılması ayıp. Ayıp ayıp. Bu durumu diğer komşulara anlatılıp dedikodu yapılması başlı başına ayıp terbiyesizlik.
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Çok eski ama etkili bir Atasözü. Bu nedir ya niye 1 tas çorba için gıybet edersiniz insanlara. Komşun 1 ayıp ettiyse sen 1000 ayıp ettin. Yazık bukadar sığ düşüncede olması bir insanın ne acı. O komşun senin davetine gelirse sen en güzel çorbanı hazırla öyle ağırla onu bunuda ne intikamiçin ne de birilerine anlatmak ya da yazmak için yapma, yapılması gerekenin bu olduğu için yapmalısın aksi halde hiç bir önemi kalmaz , hazır çorba yap yolla içine sinerse.
Kolaya kaçmış. veya davet vaktine yemekleri hazırlarken ev çorbası yapmaya zaman bulamamış olabilir. Insanlık hali... Olayı çok yönlü ele almak lazım .. Fakat ne olursa olsun arkamdam paket çorba yapmış lafını eden konuklar .. Bir daha benim soframda oturmayı hak etmeyen insanlardır Çorbanın lafını etmek yerine önce onlar eli boş misafirliğe gidilmeyeceğinin adabını öğrensinler der.. aradan çekilirim.. Bir daha benim soframda oturmaktan onları men ederim
kibarlık edip evine çağırmış yemek vermiş kusur arıyorlar hala. afedersiniz ama bu görgüsüzlüktür orası restoran değil misafir de umduğunu değil bulduğunu yer.
Ya hadi çat kapı gelinir, olanak yoktur, pratik olsun diye yapar, anlarım. Ama davet verip hazır çorba ikram etmek nedir be. Büyük saygısızlık. Bir tarhana kaynatamaktan mı aciz?
Önemli olan davet etmesi ve az çok uğraşıp hazır da olsa o çorbayı yapması bence. Bir de sohbet muhabbet. Yok hazırmış yok tuzluymuş yok tadı güzel değilmiş ne önemi var bunların.
İşte böyle misafirlerden nefret ediyorum bizim akrabalar da böyle. Hazır bi şey ikram edince laf ediyorlar. Ne fark eder tadı güzel ye işte. Ona da zamanımı değil ama paramı verdim?
Asla ya misafir özeldir ya en lezzetli ikramları sunmak gerekir ki bole olmalıdır geldiğinde bi duasını esirgemesin bizden misafirin duası kabul olur derler 😉
Tabi ki normal bir şey o kadar yemek yapmış çorba yetişmeyince hazır çorba yapmış yani gayette normal ayırca hazır çorabaya salçalı sos yapılınca ben bayılırım valla
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Geri kafalı galiba o arkadaş. Ben durmaz lafı sokardım, o kadr yemek hazırlıyım sonra da 1 tanesini hazırdan yaptım diye laf yiyim. Oh ne ala memlleket!
Diğer yemekleri yapmışmı yapmış yemiyorlarsa zıkkım yesinler.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu soruyu soran kişi yüzde doksan evde vakit geçirip çevresindeki 10-15 kişiden ibaret olan onun bunun dedikodusunu yapmaktan başka faaliyeti olmayan kısır döngü hayat biri süren kişiliktir. Yazık soruya gel
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben knorun ezogelin hazır çorbasını severim ve bana da misafir gelse ondan yapardım bunda ne var ki? Afrika da millet açlıktan ölür senin komşun daha trip atiyo ben aksine evime bidaha almazdim öyle tipleri ya da alır çorba yı ben yaptım derdim😂😂
Ya siz ne biçim insanlarsınız yapmış önünüze koymuş bi de utanmadan çekiştirmişsiniz. Misafirsiniz misafir çok büyük terbiyesizlik yapmışsınız hoşuna gitmemişmiş sktr git kalk yeme a q s*lağı
Hoş olmamış bence. Herkes hazır çorba içmez. Ben sağlıksız bulurum kesinlikle evime sokmam.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Önemli olan niyet sohbet muhabbet. Çok biliyorsa çorbayı da o götürseydi. Derdi o insanlarla birlikte olmak değil de yemek yemekse lokantaya gitsin komşun.
Öfff kimse boş yapmasın ya yemekteyize mi gittiniz, misafirlik işte önüne kuru ekmek koysa laf edilmez misafir evinde. Canı onu yapmak istemiş yapmış kime ne.