Bazen sabahları kalkınca ağır şeyler yiyemiyorum. Midem rahatsız olmasın diye tatsız şeyler yemeyi tercih ediyorum. Bu yüzden yulaf tercih ediyorum ama eşim dalga geçiyor :D Tabi kötü anlamda değil. Sadece takılıyor. Amerikalı mısın yoksa İngiliz misin diyor hatta :D Beni de güldürüyor ne yalan söyleyeyim :D Düşününce aslında toplumumuzda yulafla ilgili genel bir yargı olduğu fark ettim. "Blogger mısın ki yulaf yiyorsun?", "Yabancı özentisi olmayın" gibi şeyler duyuyorum sosyal medyada insanlardan. Siz buna katılıyor musunuz? Kahvaltıda yulaf yemek özentilik mi?
Kahvaltıda yulaf yediğim için eşim benle dalga geçti. Sizce kahvaltıda yulaf yemek özentilik mi?
Eşin biraz cahilce konuşmuş diyecektim de yorumlara baktım biraz. Epey cahil var. Yulafı atlar yer diyene atlar şekerde meyve de havuçta yer diyesim var ama demeyecem :) Ayrıca o filmlerde Amerikalılar falan yulaf değil mısır gevreği yiyorlar kahvaltıda. Velhasıl yulafın içeriğinde yüksek oranda lif vardır ve vücudun sindirimine çok faydalıdır. Öğün olarak tüketmen de bir sakınca yok ve bu özentilik değil. Çünkü sporla ilgilenen, diyet uygulayan insanların büyük çoğunluğu beslenme programlarında yulafa yer verirler.
babam bana inek misin diyor 😂 ben napayım şimdi? 😂 ayrıca amerikalılar ve ingilizlerin yulaf yediklerini görmedim hiç. en azından sözü edilecek kadar yulaf bağlılıkları olduğunu sanmıyorum. karnım çok aç olmadığında sabahları yulaf-muz-tarçın-süt dörtlüsünü birleştirip tüketirim ben de. zaman zaman canım çeker durup dururken 💁🏻♀️ yiyeceklere bile etiket takılan bir dönemdeyiz ben çok şaşırıyorum. mesela küçüklüğümden beri avokado yerim her gün, instagram fenomeni mi oluyorum yani şimdi? 😂
Ben genelde yulaflı kurabiyeleri çok severek yapar ve yerim. Kahvaltıda pek yemem çünkü kahvaltı yapmam😅 Ama seviyorum ve özenti olduğunu da düşünmüyorum. Sonuçta tahıllar açısından zengin bir ülkedeyiz ve yulaf birçok ülkeye göre daha sık kullanılan bir ürün ülkemizde. Ben en çok pirinç yerine yulaf ve şeker yerine taze meyvelerle sütlaç yapıyorum. Aşırı leziz ve hafif bir tatlı oluyor. Tavsiye ederim.😄
şaşırmadım 😀 bazen kahvaltı da yulaf yiyorum babam diyor sen at mısın kızım atlar yulaf yer 😂😂 haklı da çok lezzetsiz bir şey aslında bazen de cornflakes içine muz çiğ badem çilek tarçın zencefil serpip yiyorum o zaman da babamdan garip garip tepkiler alıyorum 😂😂
Babanizi degistirmek mumkun degil sonucta :) Milletimiz herseye kulp takmakta kupa almali :) Ayi bal yer o zaman bal yememeli, kedi balik yer, balik yememeli... 😂
Elbette :) Babalar candir. Biz de cocuk sahibi olunca, onlara gore daha az sey biliyor olacagiz teknolojik ve saglik acidan. Yeniliklere yabanci kalabiliyor insan. Allah uzun ve saglikli omur versin ailelerimize :)
Yulaf çok hafif bir besin, tercih etmen çok normal. Özellikle diyetlerde kilo vermeyi hızlandırıyor. Sağlıklı beslenmenin neresi dalga geçilecek bir durum? Bende bir ara çok sık tüketiyordum kahvaltıda ama bir süre sonra çok yavan gelmeye başlamıştı, ara verdim tüketmeye.
Ne giydiğine karışırlar nasıl oturduğuna karışırlar siyasi görüşüne karışırlar dinin hakkında ileri geri konuşurlar kiminle sevgili olduğuna karışırlar kilona karışırlar bunlara karışmayı kendine hak gören halk tabi ki milletin midesine ne girip ne girmiceğinede karışırlar.
Hayır ne alakası var özenti olmakla. Mutlaka birileri birşeyleri biryerlerde yapıyor e o zaman hepimiz birilerinin birşeylerine özenmiş mi oluyoruz canımızın istediği gibi davranamiyacak mıyız? Afiyet olsun takılma bence böyle söylemlere. Keyifli günler.
Sende yok irlandalıyım de. Yulaf bu ya her insan yiyebiliyor. Bu sabah ben yedim hatta alıştım çok yani. Şakada olsa sürekli bunu dalga konusu yapması hoş değil bence uyar. Benim zevklerimi dalga konusu yapamaz eşim asla yapmaz yaparsa yanlış.özentilik değil lif mineral ve vitamin açısından zengin olduğu için sütle yiyorum ben. Tok tutuyor.Çeşitli kahvaltı yapmak istemediğimde yiyorum.
Afiyet olsun. Ben onu da yiyemiyorum bazen hiç bişey istemiyorum öğlene kadar kahve ve sigara ile duruyorum. Eşinin esprili olarak takılması sen de mutsuzluk oluşturmuyorsa sorun yok. Özentilik falan da değil bence. Sağlıklı güzel gıda. Ben ılık ballı süt içinde tüketiyorum bazen tatlansın diye. At diyenler de desinler sağdan girer soldan çıkar gider.
Ne alaka arkadaş? Cahil olunca Türk, kültürlü olunca Amerikalı mı diyorsunuz? Yulafın ne kadar faydalı bir yiyecek olduğunu bilmek için alim olmaya da gerek yok. Yıllardır özellikle de spor günlerimde 1 numaralı yiyecektir sabahları. Tüm sporcular bilir, cahil olanları dahi duymuştur. Bir de soru diye yazmış havalı bir şey gibi 😄
Yulaf icindski beta glukanı bilseydi eminim ki sabah akşam yerdi.. bağışıklılık sistemini güçlwndirmenin en kolay yoludur bu ayrıca B vitamini deposudur.. bagirsak florası icin inanilmaz besleyici ve güclendiricidir.. sinir sitemine de iyi gelir..
Yulaf lapasi bence günün her saatinde yiyebilecegim mukemmel hafif ve tok tutan bir yiyecek. Atlara verirlermis olabilir insan bunyesine de iyi gelebilen bir sey sonucta saglikli ve kalorisiz. Bende nimet. 🤲
Özentilik değil de yulafin içinde çok da besleyici birşey yok bence mama gibi 😃 hazırlanmış tabaklar caysiz kahvaltı kahvaltı değil benim için peynir zeytin yumurta olacak mutlaka😂
Hayır bir özenti degildir sen bizim cahil millete bakma onlar herşeye laf eder bu arada yulaf yemekle dogru tercih yapıyorsun yulaf saglıklıdır ve midede problemde olmamasını saglıyorsa daha da iyi
Benimkide dalga geçiyordu , hatta bir ara yulaf yürekli sevgilim benim diye bir mesaj atmıştı shsjjs şimdi bir şey demiyor gerçi bende az yiyorum bu arada yulaf ezmesi süt tarçın elma 👍
Ben de yiyorum bazen yoğurtla güzel gidiyor. Gem pardon da ona ne yani hesap mı vereceksin yediğin şey için. Takma kafana. Afiyetle ye, afiyet bal şeker olsun.
Ben de yesem bana da o gözle bakarlar, yalan yok ben de o gözle bakardım zaten. Bizim kültürümüzde pek yeri yok ama özenti de demem birine yulaf yiyor diye.
Ben yulafla kahvaltı yapmayı seviyorum özentilikle alakası yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bu yulaf yabancılara özel bir yemekmi ya çok komik insanlar var ,, bende sabah kahvaltıda ekmek yiyemiyorum aç kalmamak için yulaf süt fındık kuru üzüm birleştirip yiyebiliyorum sadece
Yulafla yabancı olmanın ne alakası var. Kahvaltıda bir ekmek yiyenleri görüyoruz göbekleri almış başını gidiyor. Yulaf kahvaltının en önemli unsuru bence. Bende her sabah yulafla muzu karıştırıp yiyorum
bir erkeğin yapması çok zor bunu. yani sadece yulaf ezmesi ile doymak. bir kase yulaf ezmesi yemek ve başka bir şey yemeden doymak. 45-55 kiloluk bir teenager kızsanız eyvallah da dev bir bodyci erkekseniz this is impossible...
Hayır değil ama “Ben kahvaltımı yulafla yaparım” şeklinde olmasın. Sağlıklı ve hafif kahvaltılık tarifleri var. Onlardan deneyebilirsiniz. Kahvaltıyı ağırlaştıran ekmektir. Ekmek yemeden de kahvaltı yapabilirsin.
Türk kültüründe yulaf yemek olmadığı için garipseniyor demekki onun için biraz özentilik gibi duruyor ama tabiki senin canın ne isterse onu yersin afiyet olsun 🌼
ben de bazen yerim cildimi temiz hissetmek istediğim de ve diyetime dikkat etmem kilo kontrol sağlamam gereken zamanlarda gayette beni tarmin eder ve aşırı tok tutar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yo neden ozentilik olsun tercih meselesi. bir ara bende yiyordum