İzmirli olarak en çok havuç tarator, patlıcan ezme, kırmızı biber, haydari, börülce salatası, sarma, dolma vs daha bu liste uzar hepsinde zeytinyağı kullanırız en önemli noktası bu 🌸
Haydarinin kuru cacık olduğunu söylemen... Hayfarinin içinde salatalık olduğunu hiç görmedim! Cacığı nasıl İzmir'e mâl ettin acaba? Hayretle okudum. Evet, fava İzmir'e özgü.
Biz cok az dogruyoruz ince ince ve ayrıca izmire mal etmedim okuduysan balkan-yunan coğrafyası dedim. Eski zamanlarda da İzmir yunan coğrafyasına girdiği için sence de düşündüğün zaman İzmir bu kültürün içinde yer almıyor mu?
Ege mutfağı zeytin yağlı yemekleriyle meşhurdur. Kabak çiçeği dolması en başta gelir. Benim en sevdiğim ikinci yemek ise börülce. Börülcenin salatası da çok güzel olur. Zeytin yağlı sarma ve dolmalar, içine çeşit çeşit ot konular börekler, bol limon ve zeytinyağlı salatalar, balık çeşitleri, keşkek, zeytinyağlı fava, İzmir köfte en ünlü yemeklerinde. şu an bile canım çekti :) Bu yıl tatil planları suya düştü ancak bir daha ki yıl bir Ege gezisine çıkmak şart :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir Egeli olarak ne yazacağımı bilemedim. Aslında herkesin yemekleri gibi sanırım bizimde yemeklerimiz kendimden örnek vereyim biraz daha farklı olanlar deniz börülcesi kabak çiçeği dolması pazı sarma zeytinyağlı yaprak sarması İzmir köfte vs.