Şu kedi dili bisküvilerinden aldım kullanımı çok kolay diyorlar. Sütle ıslatıp diziyormuşsun. Arasına muhallebi döküp güzel bir pasta yapmak istiyorum.
Kedi dili pasta tarifi verir misiniz özellikle de muhallebisini nasın yapabilirim?Tepsiye dizmesem de böyle pasta şeklini versem, muhallebiyi ortasına şak diye dökmem mi gerekiyor? Formunu nasıl sağlayacağımı anlamadım en alta taban olarak da mı bisküvi koyayım?
Kedi dili pasta yapacağım, muhallebi tarifi verir misiniz?
Birisi muhallebi mi dedi? En sevdiğim tatlılar arasında yer alıyor hele ki yerken aklıma hep küçüklüğüm canlanıyor. O zamanlar da çok yerdim , neyse hemencecik tarife geçiyorum o halde . :)
Muhallebi Tarifi
Malzemeler :
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Muhallebi nasıl yapılır?
İlk olarak soğuk sütü güzelce tencerenin içine ilave et. Daha sonra da unu ilave et. Güzelce karıştırdıktan sonra buğday nişastası ve toz şekeri ekleyip güzel bir kıvam alana kadar iyice karıştır. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağı eklemeyi unutma.
Yarım su bardağından biraz fazla şeker 1 yemek kaşığı nişasta tepeleme 3 yemek kaşığı un 4,5 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim tereyağı eriyene kadar tekrar karıştıralım muhallebimizin kıvamı soğudukça koyulaşcaktır hazırladığımız muhallebimizi servis kaselerine paylaştıralım ve üzerini bir kaşık yardımı ile düzeltelim tatlılarımız oda ısısına geldikten sonra üzerini streç ile kapatalım ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım en az 3 saat dinlenmeye bırakalım dinlenen muhallebimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
Yarım su bardağından biraz fazla şeker 1 yemek kaşığı nişasta tepeleme 3 yemek kaşığı un 4,5 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim tereyağı eriyene kadar tekrar karıştıralım muhallebimizin kıvamı soğudukça koyulaşcaktır hazırladığımız muhallebimizi servis kaselerine paylaştıralım ve üzerini bir kaşık yardımı ile düzeltelim tatlılarımız oda ısısına geldikten sonra üzerini streç ile kapatalım ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım en az 3 saat dinlenmeye bırakalım dinlenen muhallebimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
Hafif ve sağlıklı tatlılardan birisidir muhallebi severek yaparım hemen size tarif vereyim.
Muhallebi Nasıl Yapılır?
Gerekli malzemeler;
• 1 litre süt • 1 su bardağı toz şeker • 1 paket vanalin • 3 yemek kaşığı nişasta • 2 yemek kaşığı un
Tarifin yapılışı;
Sütü derin bir tencereye alın içerisine nişasta, un ve şekeri ilave edip kaynayana kadar karıştırıp kıvam almasını bekleyin. Altını kapattıktan sonra vanalin ekleyip muhallebi kullanıma hazır olacaktır.