Sütü derin dondurucu ya atıp acil durumlar için saklar mısınız? Dondurulmuş sütü nasıl kullanırsınız? Valla ben yaparım mesela şu an acil durum gidip alamayacağım için buzluktan çıkardım ,
Süt dondurulur, annem bundan birkaç sene önce yapardı bu işlemi. Annem market sütünden nefret ediyor desem yeridir. Tadı bir tuhaf o sütlerin, komşudan alınca anca süt içtim der. Eskiden bu yolu kullanırdı.
Donmuş sütün kalıptan çıkarılışı
Eskiden komşularımız yaylaya çıkıp da taze süt bulamayacağımız zamanlara yakın stok yapardı derin dondurucuda. Ilk başlarda o da sizin gibi büyük kaplara falan koyardı. Ama öyle yapınca da bir daha dondurmak zorunda olduğu zamanlar oluyordu. Tadı bir parça değişiyor o şekilde. O yüzden de daha küçük kaplara tek kullanımlık olacak şekilde doldurur ve öyle dondururdu. Artık süt bulmak kolaylaştığı için dondurmuyor. Böylesi daha kolay gibi galiba.
Bu şekilde özellikle koyun sütünü yapıyorum her zaman bulamıyorum çünkü.. inek sütüyle karıştırarak yaptığım yoğurdu çok seviyorum.. ama bir yerde kimyasının değiştiğini okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum