Benim tercihim bir İzmirli olarak İzmir-Bergama tulum peyniri; özellikle rakı ve şarapla çok güzel gidiyor.
Çanakkale-Ezine mi?En iyi Ezine Peyniri, kırılgan olmayan, orta sertlikte bulunan ve açık sarı renginde olandırYumuşak ve yarı sert peynir grubuna girer. Boyutları küçük olan, az sayıda gözeneği vardır. Tadı, kremamsı, pişmiş süt, ekşi, tatlımsı, tuzlu ve ransit karışımı bir lezzettedir. Ezine peynirinin lezzet tanımlama sözleri, keçimsi, tuzlu, ekşi, kremamsıdır.
İzmir-Bergama mı?Taze taze, hafif sarı renginde; yağı, tuzu, tadı tam kıvamında sert bir peynirdir.Bu peynir türü ilk olarak Bergama'nın birkaç Yörük köyünde yapılmaya başlamıştır.
En lezzetlisi KARAKEÇİLİ YÖRÜKLERİ'nin yaşadığı ÇALTIKORU KÖYÜNDE yapılır.
Zamanla İzmir'in diğer ilçe ve köylerine yayılmış ve İzmir tulum peyniri olarak anılmaya başlamıştır.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Bana kalırsa kaşar ama ikisi arasında bergama derim
Bergama ammaaa iyisi 65liradan başlar konya kırık peyniri 🥰🥰candır herşeye ayak uydurur (izmirliyim )
Bir kereseinde Erzincan tulum yemis çok beğenmiştim. Bergama tulumu hiç tatmadim. Belki bir gün birisi ismarlarsa tadarim..
😊
İster istemez bergamaya gidiyor kafa yörüklük kanımda var. Ama alkolle tüketmek için ezineui muhakkak deneyecegim
Bergama denemedim sanırım, o yüzden ikisi arasında puanlama yapmak adil olmaz.
Balıkesir peynirleri :)
işte o binevi bergama oluyor.
önceden balıkesir mi vardı her yer bergama krallığına bağlıydı be ya
ohooo olaylara böyle bakacaksak işimiz var :D
bakıcaz tabi balıkesir bergama dip dibe
Ama aynı şey değil. O zaman Bursa İskenderine de Prusya iskenderi diyelim şeftali ve kestane şekerini de katalım :)
:D aman be ya teee nerden anlarsın beni
Macır mısın sen :D
ben izmirinkinden yiyormuşum vay be
bergama tulum mu yiyorsun :)
evet
Ikiside superdir peynir. sanattır
Bergama tulumu tartışmasız 😊
Ezine
Tabi Çanakkaleli ezine yer
Ahahahhaa evet😂😂😂
Tulum tabiki 😊😊
İkisi de değil..