Türk mutfağının en nadide lezzetlerinden olan dolma çeşitleri sofralarımızın baş tacıdır. Neredeyse her damak zevkine hitap eden bu lezzetler kişiye ve zevke göre değişiklik gösterir. Patlıcan, dolma biber, lahana, yaprak sarması, kabak, pazı başta olmak üzere bir çok dolma çeşidi vardır. Ben zeytinyağlı kuru patlıcan, kuru biber ve lahana dolması üçlüsüne hayranım hele bir de doğu kesim urfa yöresinin usulünce yapılmışsa uff.. 🤭 Sizin vazgeçilmez lezzetiniz hangisi?
Dolmaların hepsini çok seviyorum özellikle zeytinyağlı dolma olsa bir tencere yerim o derece Yani 😋😋 Zeytinyağlı karalahana dolması beyazlaşma dolması ve kurupatlican dolmasını çok çok seviyorum.
Dolmalar arasında favorim, yaprak sarmasıdır. Görseli bile insanı cezbediyor. Yaprak sarmasından sonra ise listemin ikinci sırasında, dolma biber yer alıyor. Dolma biber tabağa konur ve üzerine de yoğurt dökülerek yenir. Afiyet bal şeker olsun. 😊
En üstteki dolma değil de yaprsak sarması olarak geçmiyor mu ona da dolma mı diyoruz :D Biber dolmasını da önceden sadece içini yiyen birisi idim ama artık dışını da yani biberini de yiyorum sanırım büyüdüm ben. :D