Bazen el ölçüsü kaçıyor ve yemekler ertesi güne hatta daha ertesi güne bile kalabiliyor.
Sizin evde durumlar nedir sofraya dünkü yemek gelince sızlanıyor musunuz?

Hemen hemen her gün.
Israftan kaçındığımız için az ve yeterli pişer her gün yemekler evimde. Ama bir yemek arttıysa mutlaka diğer gün yanına uygun salata, meze, çorba ile ekleme yapılarak tüketilir mutlaka.. Olaki tüketilmemesi söz konusu ise artan yemeğin hayvanlarımıza bozulmadan ikram ediyoruz.
Nüfusumuz kalabalık diye ölçü ister istemez biraz daha fazla kaçıyor. E o yemeği çöpe atmak, burun kıvırmak olmaz. Annemin huyudur bugün yaptığı yemek bitmezse o ocak yanmaz. Şahsen ben sorun etmiyorum. Karnım doyuyor mu şükür doyuyor.
Yine uzattım... 😁
🌸
Bu gün çorbasına kadar var dünden kalan 🙄 o kadar da az yapmaya çalışmıştım biter gibi geliyor kalıyor bazen, açken ben ben değilim, taze bişey de oluversin maksadıyla sadece bir şey yapacağım o kadar
Cevap
23Cevap
Bütçene göre zamanına ve gücüne göre az yapar, israf olmamasını sağlar. Dilersen her gün yaparsın. Ya da 2 günde bir yaparsın.
Rızkı veren Allah'tır, bunca aç insan varken ve günde 22000 insan açlıktan ölürken israf etmeyelim kafi.
israf edilen yemekleri çöpten toplayan insanlar var şükredin israf etmeyin
Yoo dunden kalanlarda oluyor. Ramazan bereketiyle geliyor istesekte cok yiyemiyoruz zaten
Her gun taze yemek pişiyor cocuklardan dolayi, ama kalani da sofraya koyarım. Çöpe yemek atmak gibi bir lüksümüz yok
Ben kalmış yemek yemeyi hiç sevmiyorum ama dediğin gibi ramazanda kalıyor ve mecbur yiyorum çünkü açım
Bazen her gün bazen iki günde bir taze yemek pişer.. yemek ertesi güne kalırsa yedirmeye çalışırım genelde...
Bazı yemekleri iki günlük de yaptığım olur genelde çorbaları ama ana yemekleri çoğunlukla günlük yapıyorum
Koronavirus zamanında her gün taze yemek, daha özenli sofra, yaaa yeme. Tadımı çıkarmak gerek.
Allah kabul etsin
Kuru Baklagil yemekleri haric gunu birlik pisiyor diger her turlu yemek.. hatta iftarda atesten inip o an yeniyor.
Mutlaka yeni bir şey yaparım ama dünden kalan yemeği de ısıtırım ya da değerlendiririm israf etmemeye çalışırım
Evet pişer. Çorbalar bir kaç öğünde tüketilir. Ama genelde bir günde bitecek kadar yemek yapıyorum israf olmasın diye
Sahur ve iftar ayrı pişiyo ertesi güne kalmıyor bitiyor.
Yemekleri az yapıyorum ertesi güne kalmıyor. Kalan ymekleri yememe gibi bir huyumuz var.
Çoğu zaman evet. Az pişer, tadında ye ir, ertesi gün tekrar bir şeyler pişer.
Kalanlar atılmaz günah bir şekilde değerlendirilip tüketilmelidir
Yalnız bir erkek olarak bir tencere makarnayı 5 gün yemişliğim var 😂
Makarna ve pilavı az yapıyoruz ve ertesi güne kalmıyor. Onun dışındakiler ısıtılsa da problem yaratmıyor.
Ertesi günden yemek varsa yenir yoksa yenisi yapılır iki gün aynı yemeği yesem sızlanmam
Bekar yalnız yaşayan erkek her gün taze yemeği nasıl yapsın?
Arada kalan yemekler var biz atmayız genelde 1 ya da 2 çeşit yemek yaparuz genelde...
Az az tek günlük yapmaya çalışıyorum ertesi gün için belki pratik olabilir ama lezzeti kaçıyor.
her gün taze yemek yapmak zor olur 2 günlük yapmak daha iyi
Kalabalık olduğumuz için az piser oz piser yani taze yemek olur
Korona sağ olsun her gün taze yemek yiyoruz, zaten bizden yarına bir şey kalmıyor :'D
Ben yemek bitirme taraftarıyım çok aç olsam bile ertesi güne kalacak yemek varsa onu yemeği tercih ederim
Babam kızıyor evet ama tek çeşit yemek yapmaya çalışın o zaman yemek artmaz
Bende az yapıyorumama genede kalıyor ama artsın önemli değil sokaktaki kedilere veriyorum onları doyurmakhoşumagidyor
Kesinlikle önce kalan yemek yenir aynı zamanda yeni pişmiş yemekte olur sofrada sonra o yenir bizde böyle durumlar 😂
evde yemek pismiyo direk :D
1 tabak yersem hayır. 3 tabak yersem evet
Ertesi gunude yiyoruz.
Bazen pişmeyebiliyor.
tam olarak yemek demesek de doyuyoruz çok şükür
Her gün taze yapamam ikinci güne artanlar yenir.
Sızlanan girsin mutfağa yapsın şahsına yemek.
Evet hergün taze pişer
Hayır. Yemeğin çöpe dökülmesini sevmem.
Biz aynı yemeği fazla olmuşsa 2 gün yeriz.
Hergün değil ama pişer
Bazen iki günlük olan yemekler de yenir.
Evet, ama kalan yemekleride yeriz israf etmeyiz.
Artık yemekleri köpeklere götürüyorum
Genelde hayır ve hep bunun yüzünden kavga çıkar
İki gün aynı yemeği yerim maalesef
Ben evde düzenli olarak yaparım
gerek olmuyor ama yoksa pisersin evet
Evet
Hayır tabi.
Evet
Genellikle
Yok bayat piser
Hergün taze
Çoğunlukla