Selam, Bu yemekler et ve et ürünleri üzerine kurulu olduğu için erkeklerin eli bu tür gıdalara daha yatkın olduğu için bu insanlar ünlü oluyor genelde. Ünlü kadın aşcılarımız var fakat genelde restorantları olmadığı için belli bir üne kavuşamıyorlar. CZN'nin Türk'den çok farklı insanlardanda takipçisi var sosyal medyalarına gidip yorumlara bakarsanız çoğunluk arap ve turist insanlardan oluşuyor. Czn Burak sadece Türkiye'de tanınan biri değil keza Nusret'de öyle. Bizim kadın şeflerimizin restorantları olmadığı için hobi, iş olarak yaptıkları için üne kavuşamıyorlar. Keza Ardanın Mutfağı'da öyle bence Türkiye'nin en iyi şeflerinden birisi ama o kadar çok reklam yapmadığı için diğerleri kadar ünü yok. İnsanların canı farklı şeyler görmek istiyor kimse kuru fasulye nasıl yapılır? İçeriğini keyifle izlemiyor yani bu insanlar içerik urettigi için ünlü.
Bence tvlerde çok yetenekli aşçı kadınlar var. Nusret ve czn tanınmış kişiler yürüdü gittiler ama dikkat edersen onlar artık restoran zinciri kurmuş. Mesele sadece aşçılık olsa kadınlar da ünlü olurdu ama iş biraz da kendini pazarlama ve işletme ile de ilgili. Czn koyunları kesip çeviriyor kuvvet gerektiren isler yapıyor nusret hem et pişiriyor hem de ınstagramda spor yaparkenki videolarını paylaşıyor. Aynısını bir kadın nasil yapsın.
Vayy demek mantıksız geldi niye sordun o zaman soruyu. Herkes senin aklından geçen veya mantığına uyan cevabı vermek zorunda mı? Senin istediğin cevabı vermeyince mantıksız mı oldum? Çok mantıklı bir cevabın varsa soruyu niye sordun da görüş istiyorsun? Söyleyeyim mi sebebini siz erkekler yüzünden. Kadınlar insan büyütüp doğuruyor karnında. Senin gibi erkekler var ya onu engelliyor. Kadın onu yapamaz kadın bunu yapamaz diye diye yollarına yaş koyuyorsunuz. Kadından sporcu mu olur, atlet mi olur, pilot mu olur, şoför mü olur, cerrah mı olur diye diye toplumsal baskılarınız yüzünden kadınlar o dediğiniz yerlere gelemiyor. Ayrıca nusret kasaptı sen ömründe kaç tane kasap kadın gördün de nusret gibi ünlü olmasını bekliyorsun? Czn koyunları sırtında taşıyor yemek yaparken şovunun bir parçası çünkü. Bir sürü restoran var ama adamın etlerle şov yapması onları ünlü yapıyor. Aynı şeyi bir kadın yapmaya kalksa toplum buna engel olur. Zaten sorularını okudum çoğu oldukça cinsiyetçi. Halbuki bulunduğun platformun adı KizlarSoruyor. Ben de sana bir soru sorayım o zaman aylak aylak gezmek dışında dünyaya ne katkın oldu? Aşcı olamadın mı? Doktor? Öğrenmen? En kötü kasap olsaydın nusret gibi. Yazık olamadın mı? Sahi sen ne oldun melek mi şeytan mı? Hani kadınları kategorilemişsin ya. Senden bir tek cacık olur eğer ben hıyardan anlıyorsam.
Yahu niye sictin ki ben burda niye yok diye sordum kadınları sıradanlaştırdim mı cahil cahil konuşuyorsunuz ya hıyar görmemişsin sen senden turşu da olmaz bu saatten sonra
Kadınlar israf etmez, o nedenle Burak ya da Nusret gibi pişiren kadın bulamazsın. Refika Birgül gibi Anadolu mutfağını yaşatmaya çalışan, İdil Tatar gibi evdeki malzemelerle lezzet kovalayan tarifler var aslında. Bu bir beceri işi değil, şov işi. Bazısı reklam sever, bazısı işini sever.
Nusret neyse de Burak abi yaptığı yemekler israf olmuyor. Yaptığı çiğköfte kalesi olsun falan onlari yemeğin yanında meze olarak o gün bedava satıyorlar. Kaldı ki hatay medeniyetler sofrası ufak bir yer değil orasi o kadar çok müşteri alıyor ki garson, ascı, kasiyer, muhasebeci, temizlikcisi, kaç kisi calisiyor Allah bilir yani. Genelde o pilavlar falan onların öglen yemekeri oluyor. Durumu olmayanlarda Instagramdan paylasim yapip bedaba yeme imkanı sunuluyor. Israf kötü bir şey evet ama görüldüğü üzere Czn'nin israf ettiği pek gözükmüyor. Nusreti biliyorum ama.