Bazen ailecek bisiklet turu yaparız çocuklarla. Ve mola verdiğimizde sadece su, bizim için kahve, çocuklar için içecek yanında da bir kaç yiyecek bir şey için bile 3 sırt çantası hazırlarız. Bazen çocuklar yanlarına topta almak istiyorlar Artı bir poşette onun için 😄 Artık pikniği sen düşün yani. Piknik artı yüzme ohohoooo!! 😄
0
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Anladım 😊 kısaca pikniklerde arabanın bagajı full dolu oluyor 😊. Bende şimdilik piknik seti oluşturuyorum mangal mangal aksesuarları tabak bardak vs diğer eşyalar piknik tüpü yiyecekler derken heralde 4 5 piknik sepetini doldururum gibime geliyor
Gıda yeniyor bitiyor ve o bana göre basit kısmı ben ekipmanı hazırda tutmak istiyorum örneğin aklıma esti yarın pikniğe gitmek istedim hemen gereken yiyeceği alıp hazır ekipmanla yola çıkmak istiyorum. Bardak mı unutuldu çatal mı evde kaldı gibi soru işaretlerim olmadan ilerlemek hedefim
Çok titizsin ama belli. Benim hiç buna kafa yormak aklıma bile gelmezdi. Ben spontane yaşarım, o yüzden güldüm kendi savrukluğumu düşününce. Tatile giderken bile son iki akşamda herşeyi hazırlarım. Gerçi benim de herşey kafamdadır. Hazırda tuttuğum hiçbir şey yoktur. Ama kolay kolay da bişey unutmam. Çünkü harekete geçmesem bile herşeyin planı günler evvelinden kafamdadır. Ama mesela önceden ayarlarsam bir şeyi unutma ihtimalim daha da artar. Çünkü ne koymuştum ne vardı ne yoktu unutmuş olurum.
Ben evet bu konulara titizim ama bu tarz uğraşlarıda seviyorum. Ben genelde listeliyim ve kutuma koyduğum ürünü listeme yazarım. Örnek veriyorum akşam kontrol edince diyelim ki çöp poşeti bitmiş hemen başka alınacak listeme çöp poşeti alınacak gibi yazarım. Benimde her şey kafamda olur bende unutmam çoğu şeyimi ama bana girişimci olduğum için anlık telefon da gelebiliyor. Örneğin evde bilgisayar başındayım üstüm bile dışarı çıkmaya müsait değil başvurduğum bir etkinlik için uçak biletini son 2 saat kala söyleyebiliyorlar. Işte o zaman duş al hazırlan ne eksik ne koydum felan zaman alıyor. Bu yüzden çoğu şeyi hazırda tutuyorum ve aklıma eserse ya da acil telefon gelirse hızla evden çıkabiliyorum. Çok acemice mesela Çaydanlık almıştım kamp için ama zerre uygun değilmiş sonra baktım 12 çay bardağı çay çıkıyor ve 4 kişi gitsek 4 bardak çay içebilir hemen onu piknik sepetine koydum çünkü evdeki en küçük çaydanlık ya da dün markete piknik tabak seti geldi tanesi 1 lira normalde 8 10 lira hemen koştum tabak setimi oluşturdum. Yıllar önce acil antalyaya iş amacıyla gitmiştim diş macununa kadar alınca dedim ki seyahat kozmetik çantama kadar hazırlıcam ve hazırladım da
Genelde kalabalık gittimiz için tabak bardak catal kasık caydanlık tüp mangallık kömür pecete tuz cay seker salata mazemeleri mangallın üstünde olmazsa olmazım patlıcan sogan biber sarımsak közü içeceklr kola fanta soda vs. Karpuz kavun bıcak gazete kagıdı sofra bezi çekirdek kuru yemiş ben bunları koyuyorum korona bitince ilk işim piknik yapmak ya 😔
Bende yiyecek hariç hemen al git şeklinde piknik malzemeleri oluşturuyorum. Bende ilk iş pikniğe gidicem. Közde patlıcan ve közde patates favorim benimde