XVI. Louis’in, taç giyme töreni, Paris’teki ekmek kıtlığının doruğa ulaştığı esnada, Reism’de gerçekleşti. Bu dönemde söylenmiş olan “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” sözü, ya Marie Antoinette’i kötülemek, ya da sözü popüler yapmak adına Marie Antoinette’ye mal edilmiş olabilir. Çünkü onu söylendiğine dair pek bir kanıt yok. Hal böyle olunca sorayım dedim; böyle bişey olsaydı, siz ekmek yerine ne yemek isterdiniz? Keyifli pazartesi sendromsuz bir gün dilerim😌🙏
Ekmek bulamıyorsan pasta ye! Peki siz ekmek bulamazsanız ne yemek isterdiniz?
Hamur işi ne varsa ekmek yerine tercih edebilirim. Şöyle ki ekmek yemediğim zamanlarda imdadıma gevrek, boyoz ve pişi yetişiyor. Temel etken madde sonuçta un. O olduğu sürece ekmek yerine çok alternatif şeyler tüketilebilir.
O pasta kelimesi bizim bildigimiz pasta degildi aslinda. o donemde yapilan ve rahatlikla bulunabilen ekmek turevi baska bir materyaldi.. pasta kelimesinin pek cok dilde baska anlamlari vardir. bu unutulmamali..
Bu konu bir yerde konuşulmuştu, pasta bizim bildiğimiz pasta değil, yine yiyecek hamur vb.. çarpıtılmış bir cümle... Ekmek sevmiyorum zaten, Simit tercih ederdim yoksa kendimde kaşarlı kumru (simit) yaparım no probleeeem😋
En İyi Cevaplar