Benim canım bundan istiyor. Ama hiç yapamıyorum. ☹️ İnternetten bak demeyin arkadaşlar gerçekten yapamıyorum. Nedir bunun püf noktası falan?🙄🙄 Ben hastayım lütfen beni üzmeyin olur mu? 🙄🙄
Ben hiç sütlü yapmam Yarim paket 125 gram margarini tavada eritip 250 gram irmik ekler iyice kavururum yakmadan 2 bardak suyu bir bardak şekerle karıştırıp kaynatırım ve irmigin üzerine dökerim biraz sıçrayabilir dikkat etmeli Suyunu çekince altını kapatıp az dinlendirir servis yaparım
Böyle yapıyorum ben çok güzel oluyor görüşleri de oku olumlu. Tereyağında irmiği güzelce kavur şeker tozunu ekle sonra kavur kısık ateşe al su ilave et karıştır :))
Bir su bardağı irmiği yarım paket margarinle kavuruyoruz. 2 bardak suya birbuçuk bardak şekerle şerbeti hazırlıyoruz. İrmik kavrulduktan sonra şerbeti ekliyoruz ve çekene kadar kısık ateşte tutuyoruz. Tamamen suyunu çektikten sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Irmigi tereyağ ile kavuruyorum iyice pembelesene kadar ceviriyosun yakmadan sonra içine çam fistigi ilave edip şerbetini verip hafif katılaşana kadar karıştırıp uzerine kağıt kavlu ile kapatiyorum demleniyo biraz o demlenme sureci önemli cunki kıvamını veriyor ne cok kuru oluyo nede cok sulu
Aslında normaliyle farkı yok sadece süt olmuyor içinde. Derin bir kâseye su ve şekeri alıp karıştır şeker eriyene kadar. Ardından bir paket vanilyayı da koy karıştırıp kenara al.
Derin bir tencereye ya da tavaya sıvıyağ ya da irmiği alıp esmerleşene kadar 15 dakika kavur, kenara aldığın şerbeti döküp karıştırmaya ara vermeden 10 dakika irmik şerbeti çekene kadar kavur. Sıcakken şekil verip servis tabağına al, içine fındık fıstık koyabilirsin. Ben böyle yapıyorum genelde
En İyi Cevaplar