Kızlar et marinesi nasıl yapılıyor? Et marine etme konusunda bilgi sahibi değilim, bilen tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen? Et nasıl marine edilir? Siz evde etinizi nasıl marine ediyorsunuz? Et marine ederken hangi malzemeler kullanılabilir?Et marine etme
Et nasıl marine edilir? Et marine ederken hangi malzemeler kullanılabilir?
Ben sevgili fenmomenim @HalilFikir'in kuzu etini marine etmem, ızgarada etin tadını almalarını isterim diyor. Ben de ona çok hak veriyorum. Kuzu gibi nazik bir ette sosun öne çıkması ete hakaret gibi geliyor. Et nasıl terbiye edilir? Eti nasıl marine edersiniz? ↗
Et Nasıl Marine Edilir?
Diğer yandan dana etinde durum farklı... Bence daha eti dinlenmiş ve soslanmış daha güzel geliyor bana. Orta yaşlı, şarap gibi denen kadınlara benzetiyorum. Biraz içini çekmiş, biraz kendine gelmiş :)))
Et marine ederken hangi malzemeler kullanılabilir?
Ben etimi zeytinyağı, kekik, karabiber ve biberiye ile terbiye ederim. Bundan başka salça, zeytinyağı, süt, yoğurt, soğan, sarımsakla da marine etmeyi tercih edenler var. Ben ilk tarifimdeki şekliyle şekilde seviyorum. En güzeli de akşamdan sevgilileri buluşturup bir gece dolapta bekletmek bana göre...
Kırmızı Et Nasıl Marine Edilir? Marine etmek kelime anlamı olarak "terbiye" anlamına gelir ızgara yapılacak eti yumuşatmak yani çürütmek ve kurutmadan pişmesini sağlamak için defne kişniş rezene biberiye hardal gibi ot ve baharatlar ile süt zeytinyağı şarap karışımı ya da sirke ve baharat karışımlarından hazırlanan soslara marine denir En sık kullanılan marine yöntemi karabiber, kekik, taze nane, zeytinyağı, soğan ve sirke karışımıdır ızgara yapılacak olan kırmızı et bu karışımın içinde 2 ile 24 saat arasında bekletilir..💫
Tavuk etini zeytinyağı ve kekikle karıştırılmış bol zeytinyağı içinde 1 gece bekleteceksin
Kırmızı eti ise zeytinyağı ve biberiye karıştırılmış bol zeytinyağı içinde bekleteceksin
1 gece bekleyecek
Sonra kahvaltılık tereyağları kadar ölçüde bir tereyağı ile tavada ya da mangalda pişireceksin.
Offf enfes bir şey oluyor. Pişerken tuz konulmaz onuda en son ekleyeceksin tamamdır. Yanına 1 bardak soğuk buzlu su ve salata ya da ayran artı salata ile enfes olur.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eti marine etmenin binbir türlü şekli var. Kullanacağın malzemeye göre değişiyor. istersen süt ile marine edersin : kullanacağın baharatları bir kaba koyarsın içine süt koyarsın eti de içine koyarsın. İstersen sadece baharat ile marine edersin. Eti kullanacağın baharatlara bularsın streç film ile sarar dolaba atarsın. İstersen alkol ile marine edersin. Şarap ile marine edilir genelde.
Marinenin amacı kullanılan baharatın etin içine işlemesini sağlamaktır. Süresi de kullanılan baharata göre değişir.
Yapacağım eti bir gün önceden istediğim şekilde dilimleyip yoğurt veya süt zeytinyağı, kekik, sarımsak, defne yaprağı, tane kara biber koyarak marine olması için bırakıyorum.
Kırmızı şarap, tane karabiber, taze fesleğen, taze kekik ve sarımsak ya da süt, soğan, karabiber, fesleğen şeklinde bir marinasyon tercih ediyorum. Marine edilecek eti bütün şekilde marine etmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Pişirme tekniğini de ızgara olarak seçiyorum. Bonus olarak karamelize edilmiş soğan ve hafif bir kırmızı şarap öneriyorum.
Yok ya olur mu öyle şey hiç ukalalık falan (: bende şarap ve sütle marine ettiğini yazan birini görsem emin op gıda zehirlenmesi yaşamasın diye mudahele ederdim.😁
Teşekkür ederim. Benim ki sadece hobi yemek yapmayı farklı tatları seviyorum. Bezen çok kötü oluyor bulabildiğim her sebzeyi, otu, meyveyi, sosları tek tek tadıyorum ve sonra sadece onları pişirip yiyorum bazen biraz saplantılı oluyor böyle yazınca 😁😁 neyse sonra bir yemek yaparken deneyimime bakarak ya aslında ete buda yakışır bir deneyim diyorum içine atıyorum mesela çok uç lezzetler çıktığı oluyor 🙈
Yani asli budur zaten olmasi gereken yoksa kendini tekrardan ibarettir cesur olup denemek gerekir ve inan 5 yasinda bir cocuktan muazzam seyler ogrenebilirsin en onemlisi de acik olup gorus alışveriş yapmak bak mesela herkesin rench sosu aynidir az cok ama benimkinde yarpuz vardir herkes bayiliyo ama icini bilemiyor
😉 bak nasil anliyo bilen zevki olan var sende bu ya belli yalniz firca yicez birazdan burda ama cok keyifli normalde isle ilgili konusmam pek ama zeki ve tutkulu biriyle muazzam oluyor
Etin terbiyesi için genellikle zeytinyağı, bitkisel yağ, salça, yoğurt, süt, soğan, sarımsak ve bazı baharatlar kullanır. Çünkü bunlar çok güçlü asitlerdir ve etin lezzetini alan, çiğnedikçe ağızda büyümesine neden olan sinirlerin canına okur! Bunun için tek yapmanız gereken malzemeleri karıştırıp, etleri bir gece bu karışımın içinde bekletmek. Aceleniz varsa 4-5 saat de yeterli olabilir ama şeflerin tavsiyeleri hep ne kadar uzun, o kadar iyi!
Taze et ise marineye gerek yok tuz ve biraz kekik karabiber vs yeterli. Ama illa ki marine edecekseniz 2 yemek kaşığı yoğurt yarım soğan suyu tuz karabiber pul biber kimyon kekik yarım çay bardağı sıvı yağ karıştırın. etlerinizin üzerine güzelce sürün ağzını kapatıp en az 8 saat dolabın soğutucu kısmında bekletin. fırında mangalda ve ya tava da istediğiniz şekilde pişirin.
Bütün et yemeklerinde eti genelde süt ya da yoğurda batırıp mühürlemeye çalışıyorum. Ardından üzerine olmazsa olmazim kekik ve nane (ikisi de birer çay kaşığı olmalı) serpiştiririm.
En İyi Cevaplar