Bana güllaç tarifi cevizli, narlı, bol sütlü güzel bir güllaç tatlısı tarifi verebilecek var mı? Güllaç yemek için illa ramazan ayını mı bekleyelim, şimdi olsa güzel bir Güllaç Tatlısı yemez misiniz? Güllaç nasıl yapılır tarifini verene önce dua, sonra teşekkür edeceğim ;)Güllaç Nasıl Yapılır?
Güllaç nasıl yapılır, değişik güllaç tarifi bilen var mı?
Güllaç hep çocukluğumu getirir aklıma. Annem ne de güzel güllaç yapar, hala her ramazanda annemden isterim. Soruyu görünce hemen annemi aradım, ondan kendi Güllaç Tarifini sordum, bana kendi elinden Güllaç Yapımını anlattı.
Güllaç Tarifi
Annemin Güllaç Tarifi
Güllaç Malzemeleri: 1 paket 10 yaprak güllaç 1,5 kilo süt 2 bardak dolusu toz şeker 1 kahve fincanı gülsuyu İçine övütülmüş fıstık ve ceviz karışımı Süslemek için nar.
Güllaç Nasıl Yapılır?
Şekeri ocakta sütte erittikten sonra kenara al. Güllaçlarını kaba diz, el yakmayan sıcaklıktaki sütünle ıslata ıslata üstü üste diz. Her 3 kattan sonra aralarına iç serpiştir. Dizerken güllaç yaprağının parlak yönü üste baksın, dikkat et. En son üste dökeceğin süte gül suyunu karıştırıp her yerine gezdir. Sonra üstünü zevkine göre süsle. Güllacını buzdolanına kaldır dinlendir, tamamen içini çektikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Paketin üzerindeki yazan tarife göre süt ile şekeri ılık olarak hazırlayıp, geniş bir tepside yaprakları tek tek ıslatıp başka bir tepsiye üstüste yerleştiriyoruz. Kalan sütü de yaydırarak üzerine döküyoruz zaten o kendini çekiyor. İçine de hiçbir şey koymadık bu zamana kadar. Buzdolabında muhafaza ediyoruz gayet de güzel oluyor👍🏻
benim evde açılmamış 1 paket duruyor hala. ben şekle önem vermiyorum,1 kg süt 1.5 su bardağı şeker ve 5 adet yufka ile yapıyorum yuvarlak borcam tepside. süsleme, ceviz falan kullanmam.
Yemeyi severim ama hiç yapmaya kalkmadım tarifi konusunda hiçbir fikrim yok malesef. Evde yapan birisini de görmedim bu yüzden yardımın dokunamıyor üzgünüm.
En İyi Cevaplar