Arkadaşlar aslında sağlıklı beslenmeye takmış bir insan olarak hazır ürünlere karşı olduğum için reçel yapımını öğrenmek istiyorum. Evde reçel nasıl yapılır? portakal reçeli nasıl yapılır?Portakal reçeli tarifi arıyorum, portakal reçeli nasıl yapılır?
Portakal reçeli tarifi arıyorum, portakal reçeli nasıl yapılır?
Portakal reçeli tarifi her yerde var. Bence önemli olan doğru oranlı, güzel ölçülü bir tarif bulmakta. Ama orada bile göz kararının ve tecrübenin fark yaratacağını düşünüyorum. Bence eğer uzun vadeli bu işi öğrenmek istiyorsan önce küçük miktarlarda denemeler yapıp kıvamı anlamaya çalışmalısın. Çünkü kimisi yoğun reçelden hoşlanırken, kimisi daha marmelatımsı sulu reçeli sever. Kendine göre doğru kıvamı bulduktan sonra büyük miktarda yapmanı tavsiye ederim. Portakal reçeli kasım ayıdan Mart ayına kadar kış döneminde yapılır, her gün sevilerek yenilir bir reçeldir.
Portakal reçeli tarifi
Portakal reçeli malzemeler:
3 bardak su 1,5 kilo toz şeker 1 tane limon suyu
Portakal reçeli yapılışı:
Reçelinize asla metal kaşık değdirmeyin! Şu ve şekerden oluşan şurubu kaynattıktan sonra kıvamını alınca limonun suyunu ekleyin ki reçeliniz sonra şekerlenmesin. Meyvenizi kabuklu hazırlarsanız hem lezzetine, hem vitaminine daha çok fayda sağlarsınız. Aroma seviyorsanız da bir vanilya çubuğu farklı bir tat getirebilir, öneririm.
Yine video seven arkadaşlarımı @SaniyeAnne'ye emanet ediyorum.
portakalın kabuklarını once suyunu degıstırerek bır kac kez haslayacaksın kı o buruk tadı gıtsın, ve yumusasın. ancak ondan sonra, recel yapmaya baslayabılırsın. ha bırde babaannem karanfıl atar ıcıne. aroması guzel olsun dıye. aklında bulunsun.
Ben de kabuklarını ince şeritler halinde kesip, yuvarlayarak ipe diziyorum. İki, üç su da kaynatıp acı suyunu süzüyorum. Sonra şekerini koyup kaynatıyorum, piştikten sonra ipleri çekip çıkarıyorum formu bozulmadan kalıyor öyle..
Küçüklüğümden geliyor :D Bundan çok çok eskiden, bundan yıllar yıllar önce, küçüktüm ben daha. 1250 yıllarıydı o zamanlar, annem geldi bana dedi ki, "Kızım bak patlıcan," o gün aşık olmuştum patlıcana. Patlıcan benim için mucizeydi, mor rengi olsun, tadı olsun her açıdan...
Hayır!1!!111! Ben daha aşığım, ben Patlıcan'a ömrümü verdim ömrümü! Patlıcan benim için hayat amacım oldu. Patlıcan yemediğim gün yok, her gün patlıcanla fotoğraf çekiliyoruz. Patlıcan öyle bir şey ki benim için, Patlıcan'ı düşünmeden uyuyamıyorum. O yüzden ona ben daha çok aşığım (jkshshjdkdhjhsd :D)
Portakal ve mandalina hastası biri olarak annem yaptığını sevmiyorum bir ayari var onu tutturamıyor sanırım ama olsun yinede yiyorum fakat komşu emine teyze var o cok guzel yapıyor tarifini isterim verirse yazarim buraya denersin
En İyi Cevaplar