Kahve su ve şerbet aslında olay şu şekildeydi yanlış hatırlamıyorsam , Ankara’da kahve içmeye gittiğim tek bir yer var orda dinlemiştim hikayesini... kahve söylediğiniz de hemen gelmez en az 20 dk beklersiniz ağır ateşte ancak pişer... yanında o da su ve şerbet getirir fincanların yanında ve yaptığı kahvenin hikayesini anlattıktan sonra şerbetin en son içildiğini kahve ile sohbetin tadını pekiştirmek için derdi...
Türk kahvesi yanına su ve çikolata , lokum ya da hurma ikram edilir..Ömce çikolata, lokum veya hurmayı yiyiyp kahve içilir ise bu kahve zevkle içilir yapanın eline sağlık demektir.. Sonra yenir su içilir ise bu kahve bir b*ka benzemiyor demektir.. Rahmetli dedem söylerdi.
Kahvenin yanında su mutlaka verilmeli ve verilir. Kahveden önce su içilmelidir ağız ve dildeki önceden kalan tatlar gitsin ki kahve ağızda tat bıraksın diye bazıları bilmeden sonradan içerek kahvenin bıraktığı veya bırakacağı tadı heba eder.
Su, kahvenin hem kokusunu hem de tadını tam almak için kahveden önce içilir ve kahvenin tadını tam anlamıyla tadılır. Ben su alayım. Gerçi şerbeti henüz denemedim ama, onuda tadınca buraya bir yorum daha eklerim...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şu kahvenin köpüğü bulaşık deterjanı ile yapılmış sanki. Kahve köpüğü sarımtırak beyaz olur. Böyle baloncuklu ve kahve rengi değil
En İyi Cevaplar