Biraz hastayım, boğazlarım ağrıyor. Tavuk suyu çorbasını çok seviyorum da ondan yapayım şifa olsun bari dedim de size sormak istedim önce. Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır, bana güzel bir tavuk suyu çorbası tarifi verir misiniz?tavuk suyu çorbası
Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır, tavuk suyu çorbası tarifi verir misiniz?
Hasta olduğumda ben de tavuk suyuna çorba yapar içerim. Kemiklerimin ağrısına bile iyi gelir. Geçmiş olsun, tavuk suyuna çorba yapımı aslında çok kolay.
Tavuk suyuna çorbaya gerekli malzemeler:
1 adet tavuk göğsü, 1 adet tavuk but, kuru soğan katan var ama ben tercih etmiyorum midemdeki sıkıntıdan dolayı; katarsanız 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 6 su bardağı su, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı tel şehriye, yarım tatlı kaşığı karabiber. Çorbanın besleyiciliğini arttırmak için ben içine havuç ve kereviz sapı da ekliyorum lezzeti oluyor.
Tavuk suyuna çorba yapılışı:
Tavukları ve tuzu tencereye koyup üzerine 6 su bardağı ekleyip kaynamaya bırakın. Pişen tavukları tabağa alıp soğumaya yakın dikikleyin. Çorbayı pişirceğiniz tencerede tereyağını eritin unu ilave edip renk alana kadar kavurun. Bu arada havuç ve kerevizde eklicekseniz onları da önceden haşlayıp kenara alın. Tavukları kavrulmuş una ekleyin. Haşladığınız tavukların suyunu yavaşça ilave edin ve sürekli karıştırın. İçine haşladığınız havuç ve kereviz sapını da ilave edip sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi ekleyin, karabiberi ekleyin. Bu şekilde 10 dakika kadar daha kaynatıp kasenize doldurup sıcak sıcak için🙏 Afiyet olsun. .
Tavuk suyu çorbası yapmak için dilersen bütün tavuğun etini ve suyunu kullanabileceğin gibi, sadece göğüs etini de kullanabilirsin. Tavuk çorbası kışın dediğin gibi tam bir şifadır ve kış sebzeleriyle zenginleştirilirse de tadına doyulmayacak bir lezzettir. Özellikle terbiyeli tavuk çorbası yaparken biraz malzemeden zengin davranmak gerekir. Şehriyeli tavuk çorbası sebze sevmeyen ya da daha sade tavuk çorbası sevenlerin tercihi olabilir.
Tavuk Çorbası Tarifi
Haşlanmış tavuk etleri çorbalık didiklenir. Tencerede kızgın yağa şehriye eklenip kavurulur. Üzerine doğranmış mevsim sebzeleri ve üç bardak su eklenip sebzeler (havuç, patates, kereviz, bezelye) pişene kadar kısık ateşte kapağı kapalı bırakılır.
Tavuk Çorbası Terbiyesi
Yumurta sarısı, limon, un karıştırılır, çorbanın suyuyla sulandırılıp karıştırılarak çorbaya eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra tavuk etleri eklenir bir taşım daha kaynatılır Afiyet olsun.
Tavuk çorbası yapımı kişinin damak zevkine göre değişir. Kimisi sadece tüm tavuk veya göğüs kullanırken, sebzeler ile zenginleştiren de mevcut. Klasik tavuk çorbası yapımını anlatayım ben.
Gerekli malzemeler:
1 adet tüm tavuk 6 su bardağı su 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı şehriye Tuz Karabiber Pulbiberuuu Limon
Tavuk çorbası yapılışı;
Düdüklü tencereye yıkanmış tüm tavuk verilen ölçüde su ile haşlanır. Haşlanan tavuklar soğuduktan sonra isteğe bağlı oranla didiklenir. Bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı un konup kavrulur. Üzerine şehriyeler eklenir, haşlanan tavuk suyu eklenir ve kaynatılır. Didiklenen tavuklar ve limonda eklenir bir taşım daha kaynatıp dinlenmeye alınır. Bu sırada sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı ve sırayla baharatlar eklenir, sos çorbaya eklenir servise sunulur.
Göğüs al haşla önce, bir tane havuç, yarım kabağı rendele, yumuşayana kadar kavur. Sonra suyu ilave et kaynamaya başlayınca yarım su bardağı şehriye ve didiklediğin eti ilave et. Şehriyeler yumuşayınca çorban hazır. Terbiye etmek istersen yumurta sarısı ve limon suyunu sık. En son bir taşımlık pişir. Tuzu ve baharatı unutma. Afiyet olsun.
Patates rendele ( eğer çorbayı terbiye yapmak istemiyorsan patatesin nişastası yeterli oluyor. Ben yağsız seviyorum o yüzden direk göğüslü haşlıyorum ister julten doğra ister minik minik çorba kaynamaya başladığında altını kıs 20 dakika sonra hazır. biraz limon biraz karabiber tuz afiyet olsun
Butları haşla, ellerini kullanarak bıçak değdirmeden bütün haşlanmış tavuk butlarını birbirinden ayır. (Bıçak kullanırsan eğer çorbanın tadı kötü oluyor. Hiç deneme yani. ) Tencereye sıvı ile tereyağını eritip birkaç kaşıkta un ekleyerek karıştırmaya devam et. Bir çay bardağı tel şehriye, nane ile karıştırdıktan sonra tavuk suyunu da üzerine ekle. Bir kaşık yardımıyla tekrar bir kez daha karıştırmaya devam et. En son tavuk butlarının ayrılmış hallerini de ekleyerek kaynayana kadar tekrar karıştırmaya devam et. Tuzunu da eklemeyi unutma.🌸 Afiyet olsun. 🍽
önce göğüs eti haşlanır sonra süzerek tavuklar alınıp didiklenir. sonra o tavuğun suyuna salça tel şehriye baharat atarsin 2 yemek kaşığı unu tenceredeki suyla ılıtıp tencereye koy kıvam alması için sonra didiklenen tavuklar konulur isteğe göre biraz maydanoz kıyılır afiyet olsun bol limonlu miss
Tavuğu kaynat etleri içinden al tencerede sadece suyu kalsın başka bir kabta unla suyu iyice öze çorbanın kivami için istedigin gibi belirle tavuk suyunun içine kat bı yandanda karıştır tabi kaynayana kadar karıştırmaya devam et içinde topak topak un parçası kalır yoksa kaynadıktan sonra da nane tuz koy etleri küçük küçük ayır icine at karıştır oh mis.
Kelle paça çorbasını biliyor musunuz? Yine hazırlanması aynı şekilde, içine sadece tavuk ekliyorsunuz. Sirke ve limon ve bol acıyla iyi gidiyor. Yalancı kelle paça çorbası olarak araştırın.
Önce tavuğu haşla icinden o tavuğu al bir cay bardagi tel sehriye at icine birazda tavuktan didikleyip at bukadarcik mis gibi corba ustunede limon sık 10 15 dk kaynasn yeterli
En İyi Cevaplar