Bir yemeğin çok güzel olduğunu hem davranışlarımızla hem de sözlerimizle anlatmak isteriz. Bir yemeğin güzel olduğunu ifade eden sözler :
-Ellerine sağlık yemek çok güzel olmuş -Hmm elin çok lezzetliymiş yemek çok güzel olmuş -Yemek çok lezzetli yeme de yanında yat -Bir tabak daha.. -Yemek nefis olmuş tadı muhteşem.. 😊
Mamamia abicim ablacım ellerine sağlık Fransızlar yese ağızları açık kalır İtalyanlar yese mutfağı bırakır. Kültürümüzün müthiş damak zevkini nasılda yansıtmışsin yemeğine. Cidden harikasın çok teşekkür ederim o harika maharetli ellerinle bana yemek yaptığın için en kısa zamanda tekrarı nasip olur inşallah der alkışlarim😂😂
"Dilimde tüy bıraktı" deriz biz, eskilerden kalma bir laf. "Parmaklarımı yedim" de var, tabağı silip süpürmüşsün demek. Bazen de "anne eli değmiş gibi" deriz, en büyük iltifat o aslında. "Ağzımın tadı yerine geldi" de güzel bir ifade, uzun zamandır böyle bir şey yememişsin. En samimisi bence "bir tabak daha alabilir miyim", sözle değil, tabağınla konuşursun işte.
Ben çok beğenmişsem zaten yüzümden ve çıkartırım ımmm ımmmm seslerinden sonra harika olmuş derim... tipik boğa yemek yemekten zevk alıyorum bu aralar ara vermiş olsamda...
En İyi Cevaplar