İrmik Helvası Nasıl Yapılır? Hanımlar, beyler, irmik helvası nasıl yapılıyor, irmik helvası nasıl yapılır tarifi verebilecek tecrübeli aşcılar burada mı acaba?İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Nasıl Yapılır, irmik helva tarifi bilenler yardım edebilir mi?
İrmik Helvası Nasıl Yapılır Kendimi yarışma programında hissediyorum şu an asfagsafsgad 1,5 su bardağı irmik 3 yemek kaşığı tereyağı 1/2 su bardağı çam fıstığı 1,5 su bardağı su 1,5 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın. Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın. Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun. Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın. Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin. Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın. Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ya da dondurma ile servis edin. Afiyet olsun! Kokusu buraya geldi, 2 tabak yerim ona göre asadafsfdga
Malzemesi: 1,5 su bardağıirmik 3 yemek kaşığıtereyağı 1/2 su bardağıçam fıstığı 1,5 su bardağısu 1,5 su bardağısüt 1,5 su bardağıtoz şeker Yapılışı: 3 yemek kaşığı tereyağını tavada erit Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başla Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktar Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurmalısın Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine al Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırak İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktar Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam etmelisin Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam et Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapat Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuna ve isteğine göre tarçın ya da dondurma ile servis edebilirsin Afiyet olsun!😉
2 Yemek kaşığı tereyağı 2 Su bardağı şeker 2 Su bardağı Süt 2 Su bardağı Su 2.5 Su bardağı İrmik 3 Yemek kaşığı Sıvı yağ
İrmik Helva Yapılışı:
Yağı kızdırıp irmiği kavurun, rengi dönünce üzerine kaybar suyu ve sütü ekleyip içini çekene kadar karıştırarak kavurun. Hepdi bu, afiyet olsun :) Fenomenimiz sevgili @SaniyeAnne şahane bir tarif veriyor arkadaşlar, bunu tavsiye ederim.
1 tane margarin ile 1 paket irmigi guzelce kavur.. Bu arafa 3 bardak su ve 3 bardak sut ve 2 bardak seker.. ocakta kaynamaya birak.. sekeri fazla terxih edebilirsin.. ama bizce 2 bardak seker kafi geliyor.. Irmigi kavururken icine 3 yemek kasigi tarcin koyabilirsin cok leziz v Bir tat veriyor 🤩🤩.. sonra kaynamis olan irmigin icine karisimi dok ve hizli hizli karistir.. Zaten yogun bir hal alinca anlarsin... Son olarak dondurma ile servis yaparsan cok daha leziz olur.. Sicak yemeni tavsiye ederim.. Afiyet olsun 🤩🤩🤣🙈🙈
1-1,5-3 oraninda sırasıyla irmik, seker ve su kullanacaksin. İrmigi ayrı bir teflon tavada istegine gore az kavrulmuş ya da kahvrengi oluncaya kadar bir yemek kasigi yagla kavur. Ayrı bir tencere serbeti hazirliyosun. Ceviz kullanacaksan serbet kaynamaya dogru icine cevizi at. Daha sonra kavrulan irmigi serbete bosalt tüm suyu cekinceye kadar karistir. dikkat et biraz akiskan olsun ki tabaklara aktarabilesin. Tarcin seviyorsun cay kasiginda serp uzerine. Cok sık yaptigim pratik bulduğum bir tatlidir
Şerbet için 2 su bardağı süt ve yine 1.5 su bardağı şeker.
Önce yağı erit pilav tenceresinde. Eriyince üzerine irmiği dok ve kavrulana kadar sürekli karistir. Aynı anda da ayri bir kapta süt ile şekeri birleştirip serbesti hazırla. Süt kaynayana kadar ısınsın. Kaynayınca altını kapa ve kavrulmuş olan kemiğe yavaş yavaş dök. Hafif karıştır. Suyu çekmeden kapağı kapat. 30 saniye pissin. Altını kapat. Kapağı kapatıp 15 dk beklet ve afiyet olsun.
Biraz Sıvı yağ125 gr. Tereyağ2 yemek kaşığı çam fıstığı2 su bardağı irmikBir buçuk su bardağı şekerBir buçuk su bardağı süt2 su bardağı suOnce terayagini ve siviyagi kizdir tavada ustune irmigi ekle rengi degisene kadar sekeri ekle biraz daha kavur. Su ve sutunu de karistirarak yavasca ekle biraz daha karistir ocagi kis dinlensin iyice ceksin kendini istedigin sekilde fistigiyla servis edebilirsin. d
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1 paket irmiğe 1 margarin kullanacaksın. Özellikle teremyağ al ayrı bir lezzet veriyor. Önce irmik ölçüsü kadar şekeri suda erit ısıtmadan kaşıkla erit. Sonra teremyağ eriyince irmiği dök karıştır kavrulurken (bak burası çok önemli😂) içine 1 tepeleme yemek kaşığı un koy kavurmaya devam et. Un özleşmesini sağlar sakız gibi yapar restaurantlarda kullanılırmış bu yöntem. İyice kavrulunca suyunu dök biraz daha pişir kıvam almaya başlayınca altını kapat kapağınıda kapat 10-15 dk demlensin sonra servis et. Maraş dondurması varsa harika olur
1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker isteğe göre artıp azalabilir 2 bardak su 2 bardak süt 1 kaşık margarin 1 kaşıkta ayçiçek yağı Önce yağlar ve irmik kavurulur renk kahve olunca şeker eklenir azıcık karıştırılır su ve süt eklenir irmik katılaşınca kıvamı anlaşılır zaten altı kapatılır bir kaç dakika dinlendirdikten sonra servis edilir
İrmik helvası irmik, su, tereyağı, şeker, ceviz yapılıyor bazıları süt katıyor ben pek tercih etmiyorum ayrıca ceviz değil aslı cam fıstığı ama onunda kilosu 800₺ - 900₺ olduğu için kimse kolay kolay alamıyor 🤦🏻♀️
Yorumları okudum malzemeler aşağı yukarı aynı ama ben size benim tarifimi vereyim. Yağı erittiniz irmiği iyice kavurduktan sonra şekeri katın ve birazda irmikle şekeri pişirin. Ardından soğuk suyu katın kaynamasını bekleyin. Unutmadan cevizi yağ eridikten sonra katın ayrıca bir paket vanilyayı unutmayın :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben yaparken 2 su bardagi irmiği kavuruyorum. Sonra 2 su bardağı şeker ve 2 su bardagi sudan olusan serbeti döküyorum. Biraz piştikten sonra da 2 su bardagi süt koyuyorum. Gayet iyi oluyor bu ölçülerle.
tabıkı bır tavaya 1 e 1 irmik şeker ve süt ayarla önce fıstıkları kavur 10-15 dk sonra ırmıgı koy tavaya kavur ne kadar yapıcaksan mesela 3 bardak ırmıkse 3 bardak süt ve 3 bardak şeker şekeri az seviorsan 2.5 bardak ta olabılır sonra ırmıgıde 10-15 dk koavur yanmaya başlayaınca kaynattgın şerbetı dök ve suyunu ceksın pılav yapar gibi sonra altını kapat 20 dk dınlensın afıyet olsun
En İyi Cevaplar