Kırk yılda bir çiğ köfte alayım dedim; sıra beklerken önümdeki kız, dürüm çiğ köfte içine ketçap, mayonez sıkmalarını istedi. Herkesde bir şaşkınlık, kısa bir sessizlikten sonra kızın yanındaki sevgilisinden de bir oha sesi yükseldi😁 Sence çiğ köfteye bu yapılır mı? #Bendeakrebim#OlmadıBence#BenimMidemAlmadıAmaZevkMeselesiSaygılıyız
Valla böyle konularda yok soğanlı menemen olmaz yok limonla balık olmaz deyip duruyorlar. Herkesin kendi damak zevki var sonuçta. Canı isteyen çiğ köfteyi şekerli yapar bu tamamen zevk meselesi mesela kimi asya mutfaklarında acı tatlı ekşi lezzetler karma olabiliyormuş. Yani yeni lezzetlere açık olmak icap eder bence ön yargılı olmayalım ve farklı deneyimlere açık olalım farklı damak tadlarina saygı duyalım diyorum ben 😀😀
Birinci ihtimal ile Alman, Diğer ihtimaller, Rus, Polonyalı, Ukraynalı, ve bilimum benzeri Kuzey ülkesinin mensubudur. Bunlar yine Almanlar başta olmak üzere de dönere aynı muameleyi yapıp, bolca mayonez ketçap vs ile doldururlar. Yediği şey muhtemelen gerçek çiğköfte değil salça-bulgur karışımı da diyebileceğimiz çakma çiğköfte olan insandır. Ona bile yakışmaz. Bunun limonu var, nar ekşisi var, mayonez-ketçap nedir?
En İyi Cevaplar